Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zahájení lyžařské sezóny 2013/14

Ski Amadé a Schladming v zimě

Ski Opening 2013/2014

Termín: 29. listopadu 2013

Místo: WM-Park Planai, Schladming

Jedenáctičlenná berlínská skupina hudebníků - Dancehall a reggae skupina Seeed bude v pátek 29. listopadu 2013 vystupovat v rámci zahájení nové lyžařské sezóny na Planaii a bude určitě hrát i takové hity jako "Schwinger“ nebo "Augenbling.

Po zvučných jménech, jako byli Swedish House Mafia, David Guetta, Pink nebo Thirty Seconds to Mars, budete i letos svědky vystoupení špičkových hvězd hudební scény v rámci akce Schladminger Ski Opening.

Seeed jsou již celá léta nedílnou součástí evropské hudební scény a jejich hity se po několik měsíců vyskytovaly v mezinárodních žebříčcích hitparád. Na slavnostním zahájení mistrovství světa v Mnichově v roce 2006 hráli tehdy Seeed svůj hit "Schwinger“ a vidělo je tehdy na vlastní oči téměř 1,5 miliardy lidí po celém světě.

Ceny vstupenek: 49 € , Hohenhaus-Card VIP 79 €, VIP GOLD 149 €.

Lanovka Gipfelbahn Hochwurzen

Aby mohli zdejší hosté označovat svou zimní dovolenou za ten nejlépe strávený čas v celém roce, staví tady společnost Planai-Hochwurzen-Bahnen novou lanovku. Má být v provozu již během nejbližších měsíců a povede až na horský vrchol Hochwurzen.

Ve čtvrtek 25. července 2013 stará lanovka Gruppenumlaufbahn "prožila" svůj vůbec poslední den provozu. Nová lanovka Gipfelbahn Hochwurzen nabídne hostům tu nejvyšší úroveň kvality a pohodlí. Navíc se tu díky nově vyvinutému systému přímého pohonu ušetří ročně asi 8 % energie, což je určitě příkladný počin pro ochranu životního prostředí.

Tak ustoupí stará lanovka nové, moderní a současné době plně odpovídající kabinkové lanovce s 10 místy pro cestující. Tímto způsobem se za hodinu na vrchol dostane na 2500 lyžařů a určitě se tak v budoucnosti ušetří i velká část čekací doby.

S novou lanovkou zde také vznikne inovativní a multifunkční budova spodní stanice, která je budována podle projektu architekta z Grazu ing. Seppa Hohensinna. V zájmu zachování krajiny byla horní stanice lanovky postavena jakoby v podzemí. Je odtud přímý přístup k lyžařským i turistickým výchozím bodům a k horské chatě Hochwurzenhütte.

Lanovka Gipfelbahn Hochwurzen bude díky zimnímu, letnímu i večernímu provozu schopna přepravit za rok na 350 tisíc návštěvníků a bude bezpochyby jednou z nejvyužívanějších lanovek v celých Alpách.

Start Up 14

Místo: Flachau

Termín: 5. - 8. prosince 2013

Kompletní program lyžařské zábavy ve snow space Flachau nabídne účastníkům velké lyžařské testovací centrum, příležitost k vyzkoušení zábavných sportů, zábavu a après-ski na horských chatách, živá vystoupení a nonstop párty.

Místo

WM-Park Planai, Schladming 47° 23' 33.6948" N, 13° 41' 38.8464" E
Location