Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Skiareál Flachauwinkl - Kleinarl

Skiareál Flachauwinkl - Kleinarl

Shuttleberg Flachauwinkl - Kleinarl, nejinovativnější lyžařská hora ve Ski Amadé, je zároveň pestrým skiareálem pro sportovně založené rodiny a "Mekkou" pro freestylové snowboardisty a freeskiery v Evropě!

Lyžařské středisko otevírá své svahy v okolí obcí Kleinarl a Flachauwinkl v rakouské spolkové zemi Salcbursko. Různé druhy zimních sportů tady podstatným způsobem zpříjemňuje deset lyžařských vleků a lanovek a milovníci zimních sportů tu naleznou skutečně perfektně připravená a udržovaná sportovní zařízení.

Shuttleberg ve Flachauwinkl - Kleinarl je skvělý zimní sportovní park, jedinečná Sport- & Fun-Arena s vlastním sjezdem z Tauernské dálnice ve Flachauwinkl. Stejně pohodlně a rychle se pak dostanete i nahoru na sjezdovky, aniž byste se museli obtěžovat odepínáním lyží nebo snowboardu.

Na Shuttlebergu mají každá lanovka a vlek nejméně dva sjezdy, dvě varianty upravených sjezdovek, freeride svahy nebo crossové pasáže. Kromě toho zde najdete například měřič času a rychlostní trať, dětský park, carvingparcour a Absolut Park včetně 5-kicker line, superpipe a přírodního Burton the Stash Parku.

Lyžařský areál se může pochlubit více než 18 km skvěle upravených sjezdovek, na nichž se budou skvěle cítit jak úplní začátečníci, tak i skutečně dobří lyžaři. Vybere si zde skutečně každý vyznavač lyžařského sportu, jednotlivé sjezdovky jsou rozděleny podle stupňů obtížnosti.

Funguje zde i půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení, stejně jako lyžařské a snowboardové školy. Pro ty nejmenší je určen speciálně vybudovaný dětský park s dětskými vleky a sjezdovkami.

Pro snowboardisty a freestylery jsou připraveny ty nejrůznější kratochvíle ve dvou funparcích s U-rampou. Kromě halfpipe zde objevíte i jumpy, cornery, boxy, slidy, waveridy a jednu trať pro boardercross.

V nadmořské výšce 1.000 metrů najdete také na 20 km bílých běžkařských stop pro milovníky běžkování, a to v nádherném přírodním okolí obce Kleinarl. Trasy jsou vhodné pro všechny výkonnostní třídy běžkařů v bruslařském stylu.

Mezi další vyhledávané sportovní aktivity v oblasti Flachauwinkl - Kleinarl patří i paragliding, curling, romantické vyjížďky na saních tažených koňmi a mnoho způsobů, jak si doslova vychutnat nádhernou okolní přírodu při zimní turistice.

Skvělá nabídka služeb aprés-ski je zaručena na více než 20 různých místech, které poskytují horské chaty a bary, které dodají již tak vysoké úrovni zábavy na vaší lyžařské dovolené další významný rozměr.

Místo

Flachauwinkl, stanice lanovky 47° 18' 27.0288" N, 13° 23' 40.8336" E
Location