Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Lyžařské chaty na Galsterbergu

Pohled na okolní krajinu Galsterbergu

Na Galsterbergu je pro lyžaře v zimní sezóně připraveno také několik horských chat, kde se mohou občerstvit a odpočinout před další jízdou na horských svazích.

Nová chata Pirklalm leží v nadmořské výšce 1 220 m, hned vedle sjezdu č. 1 do údolí a vedle sáňkařské dráhy. Nechte se hýčkat nejen přes den, ale i ve večerních hodinách si tu můžete vychutnat kulinářské lahůdky z regionu. Denně se tu koná zábava aprés ski od 16:00 hodin s hudbou.

Na nádherném slunném místě, v srdci lyžařské oblasti Galsterberg, nabízí chata Bottinghaus zimní zábavu pro každého. Bottinghaus je centrálně položen v bezprostřední blízkosti horní stanice lanovky. Zde se nachází také Galstiland a také výchozí bod sáňkařské dráhy dlouhé 5 km. Připnout si lyže nebo snowboard, nasednout na sáňky - to všechno je možné hned od "domovních dveří".

Útulný salónek s krbem, samoobslužná restaurace, sněžný bar a nádherná sluneční terasa (s lehátky) zvou návštěvníky k odpočinku. Kuchyně nabízí kulinářské speciality a také domácí "šnaps", které určitě stojí za ochutnání. Určitě neodoláte místní specialitě "Herzerl-Teller" - což jsou domácí sýrové nudličky s cibulovými kroužky, opékaným černým chlebem a slaninou.

V horních patrech Bottinghausu je místo pro ubytování až 70 osob ve vícelůžkových pokojích. Tato nabídka bydlení uprostřed lyžařského areálu je ideální především pro rodiny s dětmi a větší skupiny. Vlastní oddělená jídelna, místnosti k trávení volného času, stolní tenis, stolní fotbal, televize, sušárna lyžařských bot, lyžárna a servis. To vše je zárukou skvělých zimních radovánek.

Stylová rodinná chata Galsterbergalmhütte se nachází přímo na sjezdovce, v nadmořské výšce 1 800 m. Se sluneční terasou a útulnou jídelnou nabízí návštěvníkům nádherný pohled na horskou lyžařskou oblast. Romantické panorama určitě zaujme všechny milovníky přírody.

Při velkých mrazech se tu jistě rádi ohřejete a při příjemném slunečném počasí zase využijete sluneční terasu. Gastronomická nabídka je svázána se štýrskou selskou kuchyní a s domácími destiláty. Ochutnáte tady opravdové speciality - od tradičních štýrských koblih a guláše z horského hovězího až po palačinky a trhance.