Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Dovolená ve Schladmingu

Rakousko - Schladming
Autor: nonanet

Schladming je jedno z nejzápadněji položených měst ve Štýrsku a společně s obcí Rohrmoos vytváří centrum regionu Schladming - Dachstein. V této oblasti je nabídka ubytovacích zařízení opravdu široká, od luxusních hotelů až po prázdninové apartmány.

Region Schladming-Dachstein je opravdovým zimním rájem pro lyžaře. Každým rokem se zde pořádají závody světového mistrovství žen. Celkem 167 km sjezdovek a několik desítek lyžařských vleků a lanovek zahrnuje tato oblast "čtyř hor" a patří tak mezi největší lyžařská střediska v Rakousku. Kdo se chce teprve naučit lyžovat, má k dispozici několik lyžařských škol, více než 200 instruktorů a také mateřskou školku pro děti od 4 let.

I běžkařské trasy o délce více než 240 km jsou návštěvníkům k dispozici. Dalšími možnostmi aktivního vyžití jsou například curling nebo jízda na saních. Můžete se vydat na dlouhé procházky po krásných zimních turistických stezkách.

Ale také v létě je nabídka volnočasových aktivit široká. Je zde mnoho okružních turistických tras s poučnými zastávkami, které jsou ideální pro pěší výlety s dětmi. Do hor se dostanete pohodlně po dobře rozvinuté síti horských cest, linkovými autobusy nebo sedačkovou lanovkou. Ten, kdo se rád koupe, si může odpočinout u šesti jezer ideálních ke koupání. Cyklistické stezky nebo stezky pro horská kola vedou nádhernou krajinou.