Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Altenmarkt/Zauchensee - dovolená na lyžích

Rakouský skiareál Zauchensee
Autor: Randomduck

Skiareály Altenmarkt a Zauchensee patří do rozsáhlé oblasti zimních sportů Salzburg Sportwelt. Oba leží mezi pohořím Radstadtské Taury a horským masivem Dachstein. Tato oblast je díky napojení na Tauernskou dálnici snadno přístupná a nabízí návštěvníkům spoustu ubytovacích zařízení různých kategorií – prázdninové apartmány, rekreačních domy nebo hotely.

Lyžařské areály Altenmarkt a Zauchensee jsou ideální nejen pro rodiny s dětmi a začátečníky, ale na své si zde přijdou lyžaři i snowboardisté všech úrovní. Také mimo sjezdovky je v zimě spousta aktivit, které musíte vyzkoušet, jako třeba jízdu na saních nebo krásné procházky zimní krajinou.

Zauchensee je nejvýše položeným lyžařským střediskem v regionu Salzburger Sportwelt. Najdete tu mnoho rozmanitých sjezdovek a hlavně je tu zaručena dostatečná sněhová pokrývka po celou sezónu.
V Zauchensee jsou také svahy pro náročnější lyžaře, mimo jiné se zde na vrcholku Gamskogel nacházejí sjezdovky Světového poháru.

Altenmarkt je pravým rájem také pro běžkaře. Pestré běžkařské trasy vedou přes malebnou zimní krajinu, v nabídce jsou trasy jak v údolí tak i ve vyšší nadmořské výšce (až 1700 metrů), kratší běžkařské trasy nebo dokonce dálková trasa až do pohoří Taury.

Pro všechny sportovce bez rozdílu jsou připraveny k zastavení a odpočinku horské chaty, kde si můžete kromě místních specialit vychutnat také výhled na malebnou horskou krajinu.

Rakouský skiareál Zauchensee
Autor: LeoSetä