Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Planai

Rakouské středisko Planai

V okrese Liezen, v rakouské spolkové zemi Štýrsko, se rozprostírá nádherný lyžařský areál Planai. V nadmořské výšce od 745 do 1894 metrů se nalézá celkem 15 lyžařských vleků a lanovek, které přepraví pohodlným způsobem vyznavače zimních sportů ke zhruba 32 km perfektních sjezdovek.

Lyžařská oblast Planai je součástí oblasti Ski Amadé a nabízí lyžařům vše, na co si jen vzpomenou. Začátečníci mohou zdokonalovat své lyžařské umění na pěti snadnějších sjezdovkách.

Pro pokročilé lyžaře je určeno dalších 25 km sjezdovek a dvě sjezdovky jsou určené pouze skutečným lyžařským mistrům.

Hopsi Kidsland nabízí čistou radost z lyžování a dokonalou zábavu na lyžích pro děti. Děti se zde formou her seznamují s prvními lyžařskými krůčky. S pomocí "kouzelného koberce" se nejmenší lyžaři bezpečně naučí pohybu na sjezdovkách a vyzkoušejí si také svoje první pokusy na slalomu.

Večerní lyžování ve skiareálu se koná šestkrát týdně a umožňuje milovníkům zimních sportů díky umělému osvětlení využívat sjezdovky i v pozdních večerních hodinách.

Jízda na lyžích na trase se zabudovanou časomírou je zcela zdarma a také určitě přispěje k zábavným okamžikům v rámci soutěžení s přáteli a s ostatními lyžaři. Stálá závodní trať tedy přímo vybízí k závodu ve slalomu.

Místo k odpočinku najdete u horní stanice lanovky na Lärchkogel, kde byl vybudován tzv. Planai Beach. Na sněhu jsou umístěna lehátka k opalování, kdy si budete připadat jako u moře. Můžete se tady pohodlně uložit a pozorovat okolní lyžařský shon s nějakým dobrým koktejlem v ruce.

Také zimní turistika se zde v posledních letech těší stále větší oblibě. Zimní turistická stezka vede od horní stanice lanovky u Hochwurzenu až ke stanici v údolí a dá se poměrně snadno zvládnout.

Ti, kteří dávají přednost bližšímu styku s přírodou, mohou vyrazit na zajímavý výlet na sněžnicích a nemusí se nijak obávat uváznutí v hlubokém sněhu.

7 km dlouhá sáňkařská dráha se těší velké oblibě u mladých i starších hostů. Sáňkařská dráha je otevřena i večer a poté si ještě můžete na chvíli zaskočit do některé horské chaty na doušek lahodného čaje Jägertee.

Specialitou tohoto rakouského skiareálu jsou ovšem lyžařské túry, které lze bez nějakých obtíží absolvovat dokonce i v noci. Pod vedením zkušeného průvodce můžete navštívit ta nejkrásnější a nejzajímavější místa.

Završením rozsáhlé nabídky alternativních sportovních aktivit může být jízda na bobech, lukostřelba, paragliding nebo ledovcové túry. Tahle opravdu nepřeberná škála možností je dokonalou zárukou, že se zde nikdo a nikdy snad ani nemůže nudit.

Místo

Lanovka na Planai ze Schladmingu 47° 23' 34.0116" N, 13° 41' 37.3704" E
Location