Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Hochwurzen, 1. část

Skiareál Hochwurzen, Rohrmoos

Lyžařský areál Hochwurzen se nachází nad známými lyžařskými středisky Schladming a Rohrmoos, v okrese Liezen v rakouské spolkové zemi Štýrsko. Desítka lyžařských vleků a lanovek slouží lyžařům v nadmořské výšce od 744 do 1893 metrů ve skutečně překrásné oblasti Horního Štýrska, oblasti proslavené zimními sporty.

Opravdu jedinečný areál zimních sportů v krásném regionu nabízí svým hostům po celou zimní sezónu sport, zábavu a dobrodružství. Vyznavači zimních sportů zde objeví tu správnou nabídku svého milovaného lyžování a podobně si přijdou na své i milovníci přírody. Dvě stylové horské chaty – Hochwurzhütte a Hochwurzenalm patří také k významným zimním výchozím bodům k různým výletům a k příjemným místům setkávání s přáteli.

V zimních lyžařských sportovních střediscích Schladming a Rohrmoos již netrpělivě očekávají návštěvníky další kilometry dlouhé sjezdovky a také četné kulturní a sportovní akce, jako např. "Mid Europe", největší festival dechových hudeb v Evropě, tzv. "Pre Mid", mezinárodně proslulé setkání hudebníků na alpské dechové nástroje a hráče na lesní rohy, Ennstal Classic a Classic Planai. Poslední dvě uvedené akce se týkají setkání majitelů automobilových veteránů a pak se tu koná již legendární noční slalom FIS za umělého osvětlení, noční závod na lyžích Planai Nightrace.

Region zimních sportů v Horním Štýrsku se může právem pochlubit mnoha sjezdovkami, počínajíc těmi lehčími a konče vysloveně obtížnými. Začátečníci i pokročilí lyžaři si tady ovšem užijí svou zimní dovolenou skutečně naplno. Noční lyžování je nádherná záležitost, na kterou určitě dlouho nezapomenete. Sjezdovka číslo 33 je v areálu Hochwurzen otevřena denně, kromě neděle, od 19.30 do 22.30 hodin a je pochopitelně velmi oblíbená.

Místo

Hochwurzen 47° 21' 36.5364" N, 13° 38' 21.5304" E
Location