Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Turistika v oblasti Hochkönigu

Turistika v oblasti Hochkönigu

Region Hochkönig patří od roku 2007 k oceněným turistickým oblastem v Rakousku. Oceňovány jsou rakouské turistické oblasti, které mají na svém programu témata "Zážitky v přírodě" (Erlebnis Natur) a "Pohyb v přírodě" (Bewegung in der Natur). Turistické oblasti Rakouska jsou již po několik desítek let považovány za ty nejlepší v celých Alpách.

Hochkönig je známý jako turistický ráj Salcburska. Na návštěvníky zde čeká 340 km dobře značených turistických stezek, které zvou k procházkám nádhernou přírodou. Turistické trasy všech stupňů obtížnosti dělají v létě z této oblasti skutečný turistický ráj pro milovníky pěších túr a lezení po horách. Po celodenním výletu si můžete odpočinout v horských chatách, kde si můžete pochutnat na místních kulinářských výrobcích a pokrmech.

Turisté jsou v celém regionu kolem legendárního horského masivu srdečně vítáni. Zajímavou nabídkou je 6-denní dovolená na Královské cestě (Königsweg), kde se můžete podrobně seznámit s krásou místní krajiny.
Aby se turisté cítili opravdu "královsky", nabízí se možnost transportu zavazadel k dalšímu místu vašeho ubytování.

Cesta se dělí na čtyři etapy a vede z Maria Almu přes Dienten a Mühlbach, a zpět do Maria Almu. Trasa vede kolem útulných horských chalup a hučících vodopádů, čerstvě zelených pastvin s pasoucími se koňmi, krávami a ovcemi. Na očích budete mít nestále horský masiv i s jeho strmými stěnami. Při orientaci na této Královské cestě vám budou pomáhat značky s přehlednými panoramatickými mapami. Horolezecké zkušenosti nejsou při cestě podmínkou, ale dobrou kondici a jistý krok by tu člověk měl určitě mít.