Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Stoderzinken

Rakousko, Amadé

Malý ale hezký – tak se prezentuje lyžařský areál Stoderzinken. Modré, červené i černé sjezdovky mohou využívat lyžaři i snowboardisté. Místní obyvatelé, ale i návštěvníci oceňují tento skiareál zejména díky svahům s hlubokým sněhem, trasám pro běžkaře a spoustě dalších možností.

Jak jsem rychlý? Na tuto otázku vám odpoví permanentní závodní sjezdová dráha připravená opravdu pro každého lyžaře. Ať už pro zábavu nebo pro tréninkové účely, vždy je to zdarma.
Tak teď už jen rychle nahoru, ale určitě se nahoře na vrcholku Stodergipfel na chvilku zastavte a užijte si nádherný rozhled. Za slunečných dní můžete dohlédnout až do vzdálenosti více než 100 km. I pro snowboardisty jsou zde velkolepé možnosti pro freeride, powderfun nebo různé jumpy.

Nejlepší lyžařské túry vedou směrem k ledovci Dachstein, na Hirzberg nebo přes stezku Notgasse. Jen tak na "zahřátí" je ideální vyhlídková trasa ze Stoderzinkenu přes Öfen směrem na Gröbming, převýšení je 1200 m.

Paraglidisté označují Stoderzinken jako ideální prostor k zimním letům. Zajímavým tipem je také výlet na sněžnicích anebo zimní turistika.

Rakouské lyžování ve Stoderzinkenu