Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Hauser Kaibling, 2. část

Rakouská hora Hauser Kaibling

V tomto ohromném lyžařském středisku je k dispozici více než 120 kilometrů perfektně upravených sjezdovek, 46 moderních lanovek a vleků, výkonné zasněžování a přes 50 horských lyžařských chat. Zimní období se zde dá strávit tedy skutečně a dokonale naplno.

Samotný skiareál Hauser Kaibling se může pochlubit 14 horskými chatami, kde si lze dopřát lahodně chutné občerstvení.

Kromě jiných je tu přístupná i opravdu historická lyžařská chata Krummholzhütte, postavená v roce 1908, s přibližně 100 místy k sezení a 150 místy na terase, Berggasthof Scharfetter s vlastním barem, Schoarhütte se 70 místy k sezení a 300 místy na terase, Kulmhoferhütte s pochoutkami vyrobenými z domácích noků Kasnock’n, Blunz'n Gröstl a vepřovými žebírky Spareribs.

Pro malé lyžaře jsou připraveny speciální vleky a sjezdovky pro děti, které spolu se starostlivou odbornou péčí o vaše nejmenší v tamních lyžařských a snowboardových školách umožní rodičům alespoň na chvíli se vymanit z odpovědnosti, dohledu a neustálé zátěže během jejich zimní lyžařské dovolené v rakouském údolí Ennstal.

Mimo čiré radosti z lyžování se ale před vámi otevírají ještě další a poněkud neobvyklé příležitosti, jak strávit smysluplně svůj zimní čas ve zdejší nádherné přírodě. Co takhle třeba paragliding, bruslení nebo curling? Zábava při vaší zimní dovolené v Horním Štýrsku je doopravdy velice různorodá a velmi přitažlivá.

Další specifikem Hauser Kaiblingu je největší půjčovna lyžařského vybavení v celém Štýrsku, která se nachází přímo u dolní stanice lanovky. Zkušený a vysoce kompetentní tým poradí všem klientům, co se týká zimních sportů a potřebného vybavení, stejně jako i záležitostí v zimním oblečení.

Také u spodní stanice lanovky je hostům plně k službám "Blue Tomato Snowboardshop" a stejnojmenná snowboardová škola, která nabízí velký výběr špičkových značek snowboardových produktů. Zde najdete rozsáhlou škálu výrobků, od boardů až po různé módní doplňky, zkrátka všechno, co potěší srdce každého snowboardisty.

Bohatý noční život na mnoha různých místech pak umožňuje mladým i mladým duchem, aby se tady mohli setkávat i během noci při té pravé après-ski zábavě a při spoustě legrace.

Místo

Dolní stanice lanovky na Hauser Kaibling, Haus 47° 24' 41.508" N, 13° 46' 47.2152" E
Location