Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Lyžování v Hochkönigu

Rakouská zima v Hochkönigu
Autor: MSormann

Asi 60 km jižně od města Salcburk se nachází lyžařská oblast Hochkönig, která patří k nejkrásnějším lyžařským a rekreačním oblastem rakouských Alp. Tento rozlehlý skiareál je členem největšího lyžařského spolku v RakouskuSki Amadé.

Ve skiareálu na vás čeká lyžování v nádherné přírodě a na výborně upravených sjezdovkách o celkové délce 150 km, které leží v nadmořské výšce 860 - 1900 m. Nahoru vás vyveze jedna z téměř 40 lanovek a lyžařských vleků. Dále zde můžete navštívit čtyři snowparky v Maria Almu, Dientenu a Mühlbachu.

Do provozu byla v létě 2010 uvedena nová 6-místná sedačková lanovka Schwarzeckalmbahn, která nyní spojuje sjezdovky v Hinterthalu a Hintermoosu. V Hinterthalu bylo také vybudováno nové zasněžovací zařízení.

V lyžařské oblasti si na své přijdou také milovníci jízdy v hlubokém sněhu, snowboardisté i příznivci horských túr na lyžích. Pro začátečníky, ale také pro pokročilé lyžaře, kteří si své lyžařské umění chtějí ještě více zdokonalit, jsou zde k dispozici 2 výborné lyžařské školy.

Jednou z výhod oblasti Hochkönig je jistota sněhové pokrývky, která je díky poloze mezi horským masivem Hochkönig na severu a horou Schneeberg na jihu většinou dostatečná. V případě nedostatku sněhu se o sníh na sjezdovkách postará na 140 sněhových děl.