Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Léto v Salzburger Sportwelt

Rakouská oblast Salzburger Sportwelt nabízí skvělé možnosti ke strávení letní dovolené pro celé rodiny i s dětmi. Tady se opravdu nikdo nudit nebude. Osm prázdninových středisek této oblasti nabízí celou řadu zábavy pro všechny věkové kategorie.

Na ty nejmenší hosty čeká mnoho skvělých dobrodružství, například u vrcholku Grafenberg ve Wagrainu, kde mohou zažít uprostřed přírody vzrušující dobrodružství s legračními objevy a spoustou pohybu.

V salcburském regionu budete mít možnost absolvovat vybrané tématické pěší túry, které se nabízejí především v nenáročných variantách. Vy tak zaručeně zažijete jedinečný relaxační výlet s rodinou.

Léto na pastvinách (tzv. almách), uprostřed kvetoucích luk a obklopených horskými panoramaty, nabízí nádherný protipól ke každodennímu životu ve městě. Užijte si letní dovolenou uprostřed nedotčené přírody, vysoko v horách, kde můžete putovat mezi pasoucími se kravami a planě rostoucími rostlinami rododendronů, hořců a vřesu.

Jedním z tipů je putování od almy k almě, tzv. Salzburger Almenweg, o celkové délce 350 kilometrů. Na 31 etapách této trasy poznáte nezapomenutelné zážitky, nedotčenou přírodu a samozřejmě 120 horských chat se svou typickou atmosférou, pohostinností a s vydatnými specialitami.

Na každé almě dostanete razítko do vaší turistické mapy pro Almenweg. Za absolvování 5 etap získáte bronzové "Ocenění hořce" (Enzian), za deset pak již jeho stříbrné provedení. Zlaté je za 20 etap a trofej Diamantového hořce je za všech 31 etap.

Letní lanové dráhy vám přitom mohou pomoci, dostat se snadněji a rychleji k turistickým cílům v horách během vaší rodinné dovolené v Salcbursku. O příjemné osvěžení a vodní zábavu po náročné túře se postará jedno z místních koupališť nebo horských jezer.

Například Filzmooser Erlebnisparkse určitě bude líbit celé vaší rodině: vnitřní a venkovní bazény, dětské hřiště, funcourt a oblast s wellness slibují relaxaci a zábavu pro všechny věkové kategorie. Bazény Wasserwelt Amadé ve Wagrainu nabízejí zážitek z koupání na ploše 900 m², kde najdete vodní skluzavky, protiproud, línou řeku, lezeckou síť a ještě mnohem více.

Nechcete se při koupání vzdát přírody? Pak navštivte jezerní koupaliště v Eben im Pongau nebo se vydejte k jednomu z křišťálově čistých a modrých jezer, jako je např. Zauchensee, Jägersee nebo Tappenkarsee.

Dalšími možnostmi ke koupání v Salzburger Sportwelt jsou Therme Amadé Altenmarkt, Alpen-Freischwimmbad Radstadt, Waldschwimmbad St. Johann-Alpendorf, Badesee Reitdorf nebo Erlebnisbadesee Eben.

Chcete spojit příjemné osvěžení se sportem? Pak určitě vyzkoušejte populární sporty jako je canyoning v soutěskách nebo rafting na řekách Enns a Salzach. Příjemnou změnou pro ty nejmenší nabízejí jezera Reitecksee a Winklersee ve Flachau. Tady si můžete prohlédnout indiánskou vesnici a zoo s domácími zvířaty.

Děti budou jistě potěšeny projížďkou na ponících ve Filzmoosu nebo dětským rájem Alpendorf v St.Johann-Alpendorf, kde najdou dětský vláček, obří skluzavku, kolotoč, dětskou zoo, minigolf a ještě mnohem, mnohem více.

Místo

Wasserwelt Amadé, Wagrain 47° 19' 55.758" N, 13° 18' 15.84" E
Location