Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Letní dovolená v Dientenu

Letní dovolená v Dientenu

18 kilometrů západním směrem od Saalfeldenu, mezi národními parky Vysoké Taury a Berchtesgaden, se nachází rakouské městečko Dienten am Hochkönig s komfortními rekreačními domy, prázdninovými apartmány a hotely. Tady na vás během letní dovolené v Salcbursku očekává neuvěřitelná krajina.

Malá obec Dienten "ve stínu" působivého vrcholu Hochkönig, který se tyčí do výšky téměř 3000 metrů nad mořem, je označována jako obec pro rodiny s dětmi. Procházky a putování po turistických cestách, které vedou loukami posetými květy, jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Čerstvý horský vzduch a dechberoucí výhled na panoráma hor zpříjemní každý výlet. Nechte se i s vašimi dětmi okouzlit na pěších stezkách a nezapomeňte po cestě navštívit i jednu z útulných horských chat.

Přímo v centru obce zaujme především malé návštěvníky dětský program, který je skutečným dobrodružstvím. Ať už se děti zúčastni indiánského nebo pirátského dne, lezení po skalách nebo některé sportovní soutěže, nudit se tady určitě nebudou.

Určitě stojí za to udělat si výlet do muzea horských usedlostí a do mlýna u Grüneggu v nadmořské výšce 1190 m.n.m. Neuvidíte pouze historický mlýn, ale budete "odměněni" úchvatným výhledem na horský masiv Hochkönig.

Kolem jeho vrcholu je také na výběr z velké nabídky sportovních aktivit, mezi které patří paragliding, horolezectví, letní bobová dráha pro celou rodinu, jízda na silničním nebo horském kole.
Sportovní zážitek pro náročnější návštěvníky nabízí také 18-ti jamkové golfové hřiště v Maria Almu, které se nachází asi 15 kilometrů od Dientenu.