Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Letní dovolená u Hochkönigu, 1. část

Hochkönig - horská krajina

V překrásné krajině Hochkönigu leží tři horské vesnice – Maria Alm, Dienten a Mühlbach. V případě, že pro sebe na letní dovolené chcete udělat něco zdraví prospěšného, doporučujeme vám "Aktiv Fitness Park" v Maria Almu. Nabízí 15 tras pro nordic walking a 11 pěších tras krajinou, které můžete absolvovat sami nebo s odborným doprovodem. U každé túry budete mít pro orientaci k dispozici informace o rychlosti chůze, stupni fyzické zátěže a srdeční frekvenci.

Na úpatí horského masivu Hochkönig se nachází jedinečný ráj pro horská kola. Místní horská krajina nabízí ideální prostor pro strávení dovolené s horským kolem jak pro sportovní, tak i pro rekreační cyklisty. Pokořte horu a vyzkoušejte své schopnosti nebo si jen tak vychutnejte klidnou jízdu nádhernou krajinou podél mohutných skalních stěn masivu.

Krásné horské louky, strmé skály a romantické chaty nabízejí pestré zážitky při dobrodružné horské dovolené ve spolkové zemi Salcbursko. V celé oblasti na vás čeká mnoho značených cyklistických tras. Jednou z nejoblíbenějších je trasa Watzmann - Hochkönig, o délce 433 km. Na této několikadenní túře můžete obdivovat a dobývat překrásné vrcholy rakouské spolkové země Salcbursko a německého Bavorska.

Poté, co vystoupáte z Bischofshofenu k horské chatě Heinrich Kiener Haus ve výšce 1240 m.n.m., vás čeká pohodlná cesta údolím Lammertal směrem na Golling. Na konci trasy budete potřebovat veškerou sílu ke zdolání posledních metrů trasy pod vrcholem. O to lépe si pak budete vychutnávat závěrečný sjezd do obce Bischofshofen.

Oblast ale nenabízí pouze cyklistické trasy. Mnoho zábavy si můžete užít při letním bobování. Letní bobová dráha Biberg u Saalfeldenu vás překvapí svou délkou 1,6 km, s 61 zatáčkami a s dvěma tunely. Zábavného bobování na této speciální dráze si můžete užívat od května do října.

Horské kolo
Autor: Jeff Moser