Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Hauser Kaibling - vítěz testu evropských lyžařských oblastí 2009/2010

Rakousko - Hauser Kaibling

Krátce před koncem zimní sezóny 2009/10 se postaral o jisté vzrušení jeden dopis adresovaný na Hauser Kaibling: Pozvánka na slavnostní vyhlášení vítězů mezinárodních lyžařských středisek v Bolzanu.

Úspěšné mezinárodní kontroly kvality "Internationalen Skiareatest" se staly v posledních letech důležitým opatřením z hlediska bezpečnosti, kvality, služeb hostům a inovativních nápadů pro provoz lanovek a vleků v alpské oblasti, zejména v Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Slovinsku a Francii.

Testovací tým se skládá z 220 zkušených členů, kteří sbírají anonymní dojmy v lyžařských střediscích ve výše uvedených zemích. Zvláštní pozornost je věnována přátelskému postoji k hostům, lyžařským vlekům, sjezdovkám, připravenosti svahů, zasněžovacím zařízením, místní nabídce akcí, horským chatám, bezpečnostním opatřením, sportovním obchodům či lyžařským školám.

Celkovým vítězem této soutěže v minulé zimní sezóně se stal Hauser Kaibling, který tak porazil řadu předních lyžařských oblastí v Alpách a stal se nástupcem takových středisek jako Flachau (2008/09) nebo Ischgl/Samnaun (2007/08).

Nejdelší a také nejúspěšnější zimní sezóna v historii skiareálu poté v neděli 11. 4. 2010 skončila. Dobrých šest měsíců jel Hauser Kaibling "na plný plyn" - a tak dosáhl té nejlepší sezóny ve své historii.