Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Hauser Kaibling - nové servisní středisko

Hauser Kaibling - nové servisní středisko

Nejvyšší hora lyžařské houpačky Schladminger 4-Berge, Hauser Kaibling (2015 m), investuje každý rok do nadcházející zimní sezóny. V polovině června roku 2010 se začalo s výstavbou 800 m2 velkého servisního střediska, přímo u horní stanice osmimístné kabinkové lanovky, v nadmořské výšce 1424 m.n.m.

Nové centrum po svém dokončení a otevření v zimní sezóně 2010/11 zahrnuje moderní klubovnu s internetovým koutkem zdarma, specializovaný obchod Sport Hauser Kaibling, lyžařskou & snowboardovou školu Haus im Ennstal, horskou záchrannou službu, a samozřejmě také nová hygienická zařízení se šatnami.

Již ve fázi plánování bylo pečlivě uváženo sladění servisního střediska pro trénování lyžařské elity s ohledem na lyžařské mistrovství světa, které se bude ve Schladmingu konat v roce 2013. Zvláštní pozornost je věnována i vzhledu střediska, aby se stavby ze dřeva a skla optimálně přizpůsobily okolní krajině, a pak také proto, aby celá stavba působila světle a přátelsky. Samozřejmě, že je celá budova postavena bezbariérově.

Díky této výstavbě mají lyžařští hosté přímo v lyžařském areálu optimální příležitost využití lanovky. Dopravní zařízení je vyvedeno v přední části dráhy, čímž se vyhnete přenášení těžkého lyžařského vybavení na delší vzdálenosti.

Hauser Kaibling - nové servisní středisko