Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Eben in Pongau - turistika

Eben in Pongau - nedaleký vrchol Gerzkopf

Salcburské hory lákají návštěvníky ke každodenním výletům, pěším túrám a k horolezeckým expedicím. Kolem městečka Eben in Pongau najdete více než 80 km vyznačených turistických tras. Celý region nabízí turistům dohromady přes 500 km stezek a tras.

Na místě dostanete v informačním centru výborné mapy, ve kterých se dočtete, jakému stupni náročnosti jednotlivé trasy odpovídají. Požitkáři mohou túru spojit s návštěvou salaše nebo hospůdky a ochutnat některou z místních specialit. Lanovky vás v létě dopraví k horským stanicím, takže se podle vlastního přání a uvážení můžete vyhnout zdlouhavým horským výstupům. Večer si jistě rádi odpočinete v některém z apartmánů, prázdninových domků nebo hotelů, abyste byli opět fit na další den.

Jednou z turisticky oblíbených tras je výšlap na vrchol Gerzkopf, který zvládnou i děti. Výchozím bodem pro tuto přibližně čtyřhodinovou túru je hotel Schattbach v Ebenu, odkud se vydáte po vyznačené stezce číslo 15. Tak se dostanete na cestu ke Gerzkopfu. Po výšlapu vás odmění nádherný výhled na Vysoké a Nízké Taury. Kromě toho tu koluje místní pověst, že nahoře se do "černých vod" potopil zlatý kočár.