Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Dovolená v Eben in Pongau

Salcbursko - Eben in Pongau

Městečko Eben in Pongau (asi 2000 obyvatel) leží v Salcbursku, uprostřed nádherné přírody. Vesnička v oblasti Pongau je ideální pro celé rodiny a také pro turisty. Eben nabízí opravdu bohatý program, klid a odpočinek, zábavu a akce, přírodu, kulturu a tradice. Po Salcbursku můžete podnikat nejrůznější výlety a navštívit mnoho zajímavých míst. Ubytovat se můžete v jednom z útulných prázdninových domků nebo v hotelu.

Pokud chcete poznat tradice a kulturu tohoto kraje, měli byste se vypravit do Muzea tauernských cest, kde se všechno točí kolem historie dopravy. Od římských cest až po tauernskou dálnici. Místní řemeslníci vytvářejí krásné kožené výrobky jako kabelky, opasky a mnoho dalších věcí a tradiční výšivka pavím brkem vytváří z každého kusu originál. Co se týče gastronomie, také nepřijdete zkrátka. Hostince, restaurace, salaše, hospůdky a kavárny vám nabídnou rakouské pochoutky.

V Ebenu se můžete věnovat nejrůznějším aktivitám. Nádherné panorama vás v létě určitě navnadí, abyste se vydali do hor. Můžete se projet na kole, podnikat pěší túry nebo se projít k nejkrásnějším místům v kraji Pongau. V horkých dnech se můžete ochladit v jezeře, u kterého je také množství atrakcí. Pobaví se tu především děti, pro které jsou připraveny hřiště, skluzavka nebo bazény.
V sousedním městě Radstadt se nacházejí golfová hřiště, kde si můžete vyzkoušet své golfové dovednosti.

K nejoblíbenějším výletním cílům Salcburska patří pochopitelně město Salcburk – rodiště Wolfganga Amadea Mozarta. Z Ebenu dojedete autem do Salcburku přibližně za půl hodiny. K dalším zajímavostem v okolí patří pevnost Hohenwerfen, ledové království Werfen, v jehož jeskyních se ukrývají kouzelné ledové sochy a překrásná Lichtenštejnská soutěska.