Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Zimní dovolená ve Filzmoosu

Máte zrovna chuť udělat si letos nezapomenutelnou dovolenou v idylickém prostředí? Pak neváhejte a navštivte městečko Filzmoos, které se nachází mezi vrcholem Dachstein a pohořím Radstadtské Taury (Radstädter Tauern), v nadmořské výšce 1 057 m.n.m.

Nadmořská výška lyžařského areálu je 1 057 – 1 597 m. Středisko nabízí celkem 12 km upravovaných sjezdovek, z toho je 1,5 km černých, 4,5 km červených a 6 km modrých. Dále je k dispozici 5 lyžařských vleků, 2 sedačkové lanovky a 1 kabinková lanovka.

Filzmoos patří do rozsáhlého lyžařského regionu Ski Amadé, ve kterém se celkem nachází asi 895 km kvalitních sjezdovek. Lyžaři a snowboardisté si tak každý den mohou vyzkoušet jiné sjezdovky. Známé lyžařské středisko Flachau – Wagrain – St. Johann je vhodné také pro rodiny s dětmi. Sportovní výzvou pro zkušené lyžaře je ale lyžařský areál u Zauchensee, na jehož sjezdovce Gamskogel se jezdí závody Světového poháru.

Ve Filzmoosu a jeho okolí se také nachází přes 40 km běžkařských tras všech obtížností (25 km z nich je pro volný styl), 5 km těžkých, 20 km středně obtížných a 15 km lehkých tras. Kdo by si chtěl odpočinout od lyžování, může zkusit pěší výlety po upravovaných zimních stezkách. Najdete tu celkem asi 50 km těchto cest. Z Klenbergalmu vede také osvětlená sáňkařská dráha.

Nabídka ubytování je ve středisku opravdu široká. Najdete zde kvalitní a útulné hotely, penziony nebo apartmány.

Místo

Filzmoos 47° 26' 6.0216" N, 13° 31' 18.9768" E
Location