Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zima v regionu Schladming-Dachstein

Rakouské středisko Planai

Lyžařská oblast Schladming-Dachstein je jedním z největších lyžařských středisek v Rakousku. Skládá se z 9 skiareálů, které nabízejí dohromady přes 170 km sjezdových tratí, více než 80 lyžařských vleků a lanovek, kulinářské speciality v mnoha útulných horských chatách, nabídky pro děti a rodiny, zkrátka radost z lyžování a ze zimních radovánek.:

Čtyři vrcholky - Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling a Reiteralm - tvoří dohromady lyžařskou "houpačku" 4-Berge-Skischaukel. Dále jsou zde střediska Fageralm, Galsterbergalm, Stoderzinken, ledovec Dachstein a malý skiareál v městečku Ramsau am Dachstein.

Ať už cestujete s rodinou a s dětmi a dáváte přednost širokým a pohodlným sjezdovkám nebo jste lyžařský "profík" a hledáte adrenalinové zážitky, tady najdete opravdu všechno. Ty lepší lyžaře lákají především FIS tratě, na kterých se opravdu vyřádí.

U lanové dráhy Höfi Express na Hauser Kaiblingu se nacházejí pohodlné sjezdovky pro rekreační lyžaře a pro rodiny s dětmi, a také Stoderzinken je se svými mírnými až středně těžkými svahy ideálním místem pro ty, kteří hledají spíše požitek než výzvy. A naopak pro ty, co hledají výzvu, jsou ty pravé sjezdovky na Gasselhöhe v Reiteralmu, kde trénují i samotní mistři světa v lyžování.

Příznivci snowboardingu se setkávají téměř po celý rok na ledovci Dachstein v Atomic-Superparku, snowparku plném superlativ. Tady se znalci mohou vydovádět na jumpech, tablech, slidech a na U-rampách, a také v perfektním freestylovém areálu.
Ale i v údolí se nacházejí funparky, na Fageralmu je boardercrossová trať, u horní stanice lanovky Reiteralmu U-rampa, na Stoderzinkenu "dobrodružná" sjezdovka a mnoho dalších, které rozbuší srdce každého snowboardisty.

Pro fanoušky běžek je ideální oblast kolem Ramsau. Tato plošina je stále zasněžená a slunečná a běžkování pohádkově zasněženým zimním světem je neobyčejným zážitkem, při kterém si i odpočinete. Dokonce i na výše položeném ledovci Dachstein v nadmořské výšce 2700 metrů jsou krásné běžkařské trasy, zde sezóna začíná už na podzim a i během zimy s nedostatkem sněhu se můžete těšit na ideální podmínky. Celkem 194 km běžkařských tratí splní téměř každé přání.

Možností k sáňkování je v regionu Schladming-Dachstein více než dost. Zkuste sáňkařskou dráhu Mitterberg, což je 4 km dlouhá sáňkařská dráha na Röstalmu nebo sáňkařskou dráhu Galsterberg, která je v provozu také večer až do 24 hodin a je osvětlená. Obzvláště dlouhá je sáňkařská dráha na Hochwurzenu o délce 7 kilometrů, která je také v provozu až do pozdních nočních hodin.

Oblast Schladming-Dachstein byla propojena s dalšími lyžařskými regiony jako jsou Salzburger Sportwelt, Gastein, Hochkönig a Grossarl do jednoho obrovského lyžařského sdružení - Ski Amadé. Celkem tak toto rakouské lyžařské "potěšení" nabízí zimní lyžování jen s jednou permanentkou na neuvěřitelných 860 km sjezdovek.

Rakouský ledovec Dachstein

Místo

Lanovka Höfi Express 47° 23' 55.338" N, 13° 47' 23.4348" E
Location