Jste zde

Domů

Zima na Reiteralmu

Lyžařský areál Reiteralm, Ski Amadé

Top skiareál lyžařské "houpačky" 4-Berge, tréninková hora mezinárodních lyžařských týmů, jistota sněhu, široké sjezdovky a moderní lanovky.

To všechno vám zaručuje to nejlepší potěšení z lyžování na Reiteralmu, který byl navíc vyznamenán oceněním "Triple Gold", trojitou mezinárodní zlatou pečetí za kvalitu sjezdovek.

Skiareál je nejzápadnější horou lyžařské oblasti "4-Berge" v regionu Schladming - Dachstein, a je také součástí největší lyžařské zábavy v Rakousku - Ski Amadé.

4-Berge tvoří dále Hochwurzen, Planai a Hauser Kaibling. Všechny 4 lyžařské hory mají jedno společné: nabízejí dohromady 123 km sjezdových tratí, 44 moderních lanovek a vleků, kulinářské speciality a 56 horských chat.

Lyžařský areál je ideálním místem pro pokročilé lyžaře a snowboardisty, kteří tu mají k dispozici 18 km červeně značených tratí. Perfektní jsou samozřejmě sjezdy z nejvyššího bodu lyžařského areálu ve výšce 1.860 metrů.

Tady například začíná trať Světového poháru - Gasselhöhe, která vede kolem chaty Eiskarhütte k Jagastüberlu. Působivé jsou ale také tratě Holzerabfahrt a Reiteralmabfahrt. Po svazích Gleiming a Finale Grande se dostanete až do údolí.

Ti nejlepší lyžaři si na své přijdou na černě značené sjezdovce Hahn’l, která vede k chatě Gasslhöhe, nebo na černém úseku tratě Gasselhöhe. Pod chatou Schnepf'n Alm vás čekají ještě dva černě označené úseky Finale Grande a Steilhang Rauner.

Kolem horské chaty Jagastüberl jsou četné, modře značené sjezdy, které jsou ideální pro začátečníky. Celkově je ve skiareálu připraveno 25 km sjezdových tratí, a všechny mohou být v případě nepříznivého počasí uměle zasněžovány.

Skvělé jsou i dvě top moderní 8-místné lanovky, včetně gondolové Silver Jet, nejvýkonnější lanové dráhy ve Štýrsku. Ti nejmenší se mohou zabavit v dětském světě Kinderland u Jagastüberlu, kde na ně čeká kouzelný koberec, kolotoč, cvičné vleky a dětské lyžařské trasy.

Na snowboardové U-rampě ​​si zase přijdou na své vyznavači jízdy na prkně. Lyžařské středisko Reiteralm je také využíváno jako oblíbené tréninkové horské středisko. Několikrát do roka se sem sjíždějí mezinárodní lyžařské hvězdy, aby se připravovali na nadcházející lyžařskou sezónu.

A pokud chcete vyrazit za sportem a zábavou i mimo sjezdovky, můžete využít třeba udržované zimní turistické stezky. Zejména dětí pak ocení jízdu na saních, kterou si můžete vyzkoušet na 2 sáňkařských drahách o délce cca 2 kilometry.

Neobvyklým zážitkem bývá i jízda na saních tažených koňmi, zabaleni do teplé deky budete projíždět zasněženou krajinou a užívat si horského zdravého vzduchu. Završením této sportovní alternativní nabídky je pak ještě např. bruslení na ledovém kluzišti nebo curling.

Pokud dostanete žízeň a hlad, můžete navštívit řadu útulných lyžařských chat, restaurací a après-ski barů. Například Almrestaurantu Edelweiss nebo Gasselhöh’- Hütte. Přímo u gondolové lanovky Silver Jet stojí chata Jaga Stüberl, která nabízí regionální produkty z oblasti Dachstein-Tauern.

Místo

Dolní stanice lanovky Silver Jet na Reiteralm 47° 23' 18.9816" N, 13° 35' 52.5552" E
Location