Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Turistika ve Schladmingu

Rakouská obec Schladming a okolí

Schladming je historické horské městečko ve Štýrsku, které leží mezi rozeklanými vápencovými vrcholy masívu Dachstein a pohořím Schladmingské Taury. Krajina kolem městečka je tak ideální pro turistiku. Najdete zde mnoho různých turistických tras, různých stupňů obtížnosti.

Populární jsou také tématické procházky. Schladming se sousední obcí Rohrmoos nabízí pestrý pohled do historie a mnoho přírodních zajímavostí. Popisy k různým tématickým stezkám vám pomohou blíže poznat tuto krajinu.

Velmi krásná je tématická trasa "Wilde Wasser". Vede podél horského potoka z města až nahoru k impozantním vodopádům Riesach, které padají ze skály do údolí. O historii hornictví v této oblasti se zase můžete dozvědět na stezce horníků "Knappenrunde".

V nabídce jsou také trasy pro rodinné výlety, které je možné absolvovat i s kočárky. Nenáročná turistika se tak jistě zalíbí i dětem a zanechá v nich příjemnou "alpskou" vzpomínku.
V této oblasti jsou lidé velmi pohostinní a všude najdete možnosti k ubytování různých kategorií, od jednoduchých penzionů až po luxusní hotely.