Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Hochwurzen, 2. část

údolí Preuneggtal

Hochwurzen je také považován za "sáňkařskou štýrskou horu", nabízí asi sedm kilometrů radosti ze sáňkování. Kdykoliv během dne i večera je vzrušující jízda na sáňkách jedinečným zážitkem. Unikátní přírodní sáňkařská dráha je otevřena každý den, kromě neděle, až do 23.30 hodin. Dráha má start u chaty Hochwurzhütte a končí u dolní stanice kabinkové lanovky na vrchol.

Zimní turistika po právu náleží k samým vrcholům zimní dovolené. Šest kilometrů dlouhá zimní turistická trasa na západní straně vrcholku vede od dolní stanice lanovky Fun-Jet (Alpengasthof Winterer) až nahoru. Díky skvělé poloze, daleko od všech klasických sjezdovek, si můžete plnými doušky vychutnat krásy zimní turistiky v idylickém zasněženém lese.

Na mnoha místech se vám otevřou fantastické výhledy na masiv Dachsteinu a do údolí Preuneggtal. Trasa vede od hostince přes silnici Hochwurzenstrasse 100 metrů k první zatáčce, pak odbočíte vpravo na lesní cestu, po které půjdete až k první zatáčce, dále vlevo budete stoupat, až se dostanete k okružní trase (Rundweg), která vede až na vrchol. Je to opravdu idylická zimní pohádka a romantika v lesem pokrytých horách.

Hora je také, při vhodném počasí a dobrých sněhových podmínkách, velmi populárním výchozím bodem pro lyžařské túry směřující do Schladmingských Taur, a i sama o sobě je místem mnoha lyžařských túr. V posledních letech se zde také konaly jedny z nejpopulárnějších závodů ve skitourách.

Z Hochwurzenu se můžete velice snadno přesunout do rozsáhlé lyžařské houpačky 4-Berge Skischaukel, která ho spojuje s vrcholky Planai, Hauser Kaibling a Reiteralm. Na více než 115 km skvěle udržovaných sjezdovkách a několika desítkách vlecích a lanovkách si užijete lyžařskou zimní dovolenou, jako snad nikde jinde.

Snowboardistům je plně k dispozici Dachsteinský snowboardingový funpark. Na vyznavače běžek a bílé stopy zde také nezapomněli, v areálu je k dispozici na 50 km dobře upravovaných běžkařských tratí, včetně snad té vůbec nejoblíbenější stopy "Kristallloipe" v divoké, ale romantické zimní krajině.

Místo

Chata Hochwurzhütte 47° 21' 36.3312" N, 13° 38' 22.7004" E
Location