Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Hauser Kaibling, 1. část

Rakouský skiareál Hauser Kaibling a okolí
Autor: magrolino

Hauser Kaibling je jednou z nejmodernějších lyžařských hor, která nabízí lyžařům Ski Amadé jen ty nejlepší sjezdovky. Komfortní, moderní a atraktivní, tak se dá třemi slovy shrnout jedenáct lanovek a vleků, které dovezou milovníky zimních sportů rychle a přímo do vzdušných výšek.

V nejvýchodnějším lyžařském středisku schladmingských "Čtyř hor" (Schladminger 4-Berge-Skischaukel, patří k nim ještě Planai, Hochwurzen a Reiteralm), hned v údolí, vám nabídne osmimístná kabinková lanovka stylový a rychlý start.

Na cestě zpět do údolí najdete optimální potěšení z vynikajících sněhových podmínek a ze sjezdovek, o nichž spousta lyžařů jen sní.

To, co vám dole ve vestibulu lanovky slibují, se opravdu nahoře na vrcholu zaručeně naplní! Postarají se o to dvě kabinkové lanovky, dva lyžařské vleky, dvě 6-sedačkové a pět 4-sedačkových lanovek s ochranným krytem.

Všechny lanovky jsou vyhřívané, což pochopitelně přispívá k pohodě jízdy. I pro tento důvod se mnoho lyžařů na tak skvělé místo rádo vrací.

Lyžařský areál se rozprostírá na krásných svazích v okolí obce Haus im Ennstal v okrese Liezen v rakouském Štýrsku. Odtud se mohou všichni milovníci zimních sportů vypravit do největší lyžařské oblasti v Rakousku, do Skiwelt Amadé, do opravdového ráje pro milovníky zimních sportů.

Skiareál Kaibling disponuje zhruba 37 km sjezdovek a skýtá opravdu netušené požitky a radost z lyžování malým i velkým. V nabídce je 19,5 km modře označených tratí, 13,5 km červených a 4 km černých.

Na dvou sjezdech do údolí, na tzv. Prennerabfahrt a Krummholz WM-Abfahrtsstrecke, se také odehrávají závody mistrovství světa FIS ve sjezdu. Profesionální lyžaři i začátečníci tady mohou sjíždět skutečně až do údolí, k údolní stanici 8-místní kabinkové lanovky a k parkovišti.

Kromě klasických sjezdovek jsou v lyžařském areálu k dispozici i opravdu náročné tratě s boulemi a svahy s neupravovaným prašanem, ta pravá výzva pro milovníky alternativních způsobů lyžování.

Fanoušci carvingu nebudou na Hauser Kaiblingu také o nic ochuzeni. Na širokých a dobře upravených sjezdovkách naleznou skvělé podmínky pro svůj druh lyžařského sportu. Speciálně pro carvingové nadšence je tu připravena doslova světoznámá sjezdovka FIS – Weltcup – Damenrennstrecke.

Z lyžařského areálu se dá také snadno přesunout do celé oblasti Schladminger 4-Berge-Skischaukel, která vlastně spojuje Hauser Kaibling s Planaií, Hochwurzenem a Reiteralmem. Každá jednotlivá hora se zde ovšem vyznačuje zcela specifickými vlastnostmi a odlišnostmi.

Místo

Hauser Kaibling 47° 22' 44.8392" N, 13° 46' 6.7908" E
Location