Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Letní dovolená v Haus im Ennstal

Haus im Ennstal - hory

Letní dovolená v oblasti kolem městečka Haus im Ennstal nabízí opravdu pestrou rozmanitost - hory, pastviny, vodní plochy nebo tradiční selské dvory ozdobené květinami. Je úplně jedno, jestli se tu budete koupat v jezeře, zahrajete si na golfovém hřišti nebo vyrazíte na kola či nordic walking.

Na své si zde přijdou návštěvníci opravdu všech věkových kategorií. Veselé putování s poníky, lukostřelba na 3D hřišti, výlety ke štýrskému jezeru Bodensee nebo na horu, kde se jezdí Světový pohár ve sjezdovém lyžováníHauser Kaibling. Všechny tyto atraktivní výlety zde můžete podniknout.

Léto na Hauser Kaiblingu v nadmořské výšce 1870 metrů, to znamená klid, čistý vzduch a nádherný výhled. Nádherné prostředí s bohatou flórou a faunou vytváří perfektní celkový požitek z horské krajiny. O skutečnou pohodu se navíc postarají horské chaty s lahodnými pochoutkami, které na vás čekají po náročném výletu po vrcholcích hor.
Dalšími tipy na výlet jsou Kaiblingalm, jezero Moaralmsee anebo vrchol Höchstein (2 543 m).

Hauser Kaibling patří také k těm nejšetrnějším lyžařským oblastem k životnímu prostředí v Rakousku. Za podpory více než 800 ovcí tady začala spolupráce chovatelů ovcí s místními lanovkami, což vytvořilo nový impulz v oblasti péče o krajinu. Cílem je spásání pastvin ovcemi na místních sjezdovkách.