Jste zde

Domů » Zima

Datové lyžařské brýle

Sjezdovka a horská chata ve Ski Amadé
Autor: randomduck

Lyžařská oblast Ski Amadé jako první umí přenášet ty nejdůležitější informace z okolí rovnou do lyžařských brýlí.

Aktuální informace o místním skiareálu tak budete mít stále doslova před očima.

Firma Evolaris vyvinula chytrou aplikaci, která "krmí" datové brýle Smart Ski Goggles důležitými informacemi.

Z brýlí se tak dozvíte takové info, jako jsou tzv. POI body (points of interest), informace o počasí, stav sjezdovek a lanovek, nebo pokyny o bezpečnosti.

Uživatel si pak tato data zobrazí v pravém dolním zorném poli lyžařských brýlí. Přes bezpečnostní konfiguraci si můžete nastavit brýle tak, že se například vypnou od vámi určené rychlosti při lyžování, aby vás nebezpečně nerozptylovaly.

Navigace na sjezdovkách

Stačí jednoduše zadat start a cíl a můžete na lyžích vyrazit po sjezdovkách. Při sjíždění svahů se vám budou ukazovat trasy k vybraným horským chatám a lyžařským vlekům, nebo aktuální stav sjezdovky.

Zobrazuje se také aktuální rychlost, kterou svahy právě sjíždíte. Kromě nové navigace po sjezdovkách byly na brýlích pro lyžařskou sezónu 2016/17 rozšířeny i další informace.

Lyžaři jsou například upozorňováni na zajímavosti, kolem kterých právě projíždějí. 50 metrů před vámi je skvělá horská chata? Brýle vám to ukáží, a to i s fotografiemi zmíněné chaty.

Na okraji sjezdovky je obzvláště skvělé místo pro pořízení hezké fotky? Brýle vám to opět připomenou, a zároveň zobrazí aktuální obraz webkamery na vyhlídkovém bodě.

Data se vám zobrazují vpravo dole a pouze tak velkým písmem, aby vám neomezily zorné pole, ale stále byly dobře čitelné. Kromě toho si můžete nastavit funkci pro rychlost, která vám bude vyhovovat.

Chcete si takové brýle jen vyzkoušet? Žádný problém. V zimní sezóně 16/17 si je můžete vypůjčit ve všech 25 obchodech Intersport Rent ve Ski Amadé, a sice model Smith IO Recon za 19 € / den.
Zároveň si je zde můžete také rovnou zakoupit.

Highlights & funkce

- navigace po sjezdovkách
- vzdálenost a směr ke všem zajímavým místům v celém regionu Ski Amadé (poznámka: všechny vzdálenosti jsou vzdušnou čarou)
- stav lanovek a sjezdovek
- aktuální informace o počasí, stejně jako hodinové a denní předpověď počasí
- přizpůsobivost specifickým potřebám uživatele
- funkce rychlosti lze nastavit podle individuálního pocitu

A jak to funguje?

Firma Recon vyvinula mini-computer s vestavěným WLAN připojením a GPS, který může být integrován do vybraných modelů různých značek lyžařských brýlí. Přes USB port se nahrají data "Ski amade Guide"-App do brýlí.

S malým dálkovým ovládáním na zápěstí můžete pohodlně datové brýle ovládat. Směr a vzdálenost k další chatě nebo k nejbližšímu vleku se vám zobrazí i v režimu offline. Jakmile brýle opět mají přístup k WLAN, zobrazí se nejnovější informace o počasí a o stavu sjezdovek.