Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zimní dovolená v Haus im Ennstal

Část obce Haus im Ennstal v zimě

Zimní dovolená v oblasti Haus im Ennstal – Aich – Gössenberg nabízí malebné lyžařské vesničky, kde si můžete vychutnat život z té klidné stránky, a které jsou zárukou mnoha romantických dnů. Ať už na lyžích na krásných svazích a horských chatách v originálním prostředí, při turistice, běžkařském lyžování nebo při jízdě na saních tažených koňmi přes nedotčenou krajinu zasněženými hlubokými lesy, při všem budete mít zcela jistě příjemné zážitky.

V závislosti na sněhových a povětrnostních podmínkách vám zde nabízejí širokou škálu běžkařských tratí. Na své si určitě přijdete podél řeky Enns na dlouhých tratích oblasti Haus - Aich - Pruggern, na kufsteinské trati Weißenbach nebo na "sluneční" trati Birnberg. Je to pravé potěšení nejen pro klasické běžkaře, ale i pro milovníky skate běžek.

Daleko od ruchu lyžařských sjezdovek se dá také na tomto místě najít ta pravá zimní idyla. Dachsteinu a území Tauer vás opravdu donutí zhluboka se nadechnout. Rozmanitost a pestrost, tak se ukazují tyto zimní turistické stezky ze své nejlepší strany. Pro každého turistu se tady najdou ty vhodné trasy, například zimní turistická cesta směrem na Niederberg, výlet ke štýrskému jezeru Bodensee, putování od Kemeterhofu do Stöcklu nebo prosluněná Birnbergská cesta.

Místní muzeum zimních sportů si zase vytklo za cíl představit vám historii lyžování a zimních sportů nejen obecně, ale také se zvláštním důrazem na rozvoj zimních sportů ve městě Haus im Ennstal a na Hauser Kaiblingu. V hlavní sezóně (v létě i v zimě) mají otevřeno v úterý od 10,00 do 12,00 hodin a ve středu od 16,30 do 18,30 hodin. V mimosezónním období je možné sjednat si návštěvu telefonicky.

Curling je starým druhem lidového sportu, který se pěstoval v místních vesnicích v zimě. Mnozí obyvatelé jsou aktivní v tamějších curlingových klubech dodnes a někteří majitelé pohostinství nabízejí svým hostům možnost vlastního kluziště na metanou.
Vysloveně pro romantiky jsou tu připraveny romantické projížďky na saních tažených koňmi.

Haus im Ennstal s krásnou horskou krajinou

Místo

Haus im Ennstal 47° 24' 38.4516" N, 13° 46' 24.528" E
Location