Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zimní dovolená v Gröbmingu

Gröbming v zimě

Štýrská obec Gröbming v oblasti Schladming - Dachstein - Taury nabízí mnoho: nedotčenou přírodní krajinu, hory v létě i v zimě a optimální infrastrukturu s mnoha nákupními možnostmi a volnočasovými centry. Městečko s necelými 3 tisíci obyvateli je známé také pro své vynikající klimatické lázně.

Z Gröbmingu vede cesta do malého lyžařského areálu na nedalekém vrcholu Stoderzinken. Na 6 sjezdovek se vyvezete některým ze 4 lyžařských vleků. Větší výběr nabízí lyžařská houpačka Hauser Kaibling - Planai - Hochwurzen - Reiteralm na druhé straně údolí řeky Enns. Pokud vám tyto krásné sjezdovky stále nestačí, měli byste vědět, že tento kraj je napojen na lyžařskou oblast Ski Amadé, kde vám skipas zaručuje přístup na 865 km sjezdovek.

Kolem obce vede 60 km běžkařských stop. Celá oblast Dachstein – Taury nabízí dokonce 350 km běžkařských tratí. Mnoho hezkých chvil strávíte určitě na prosluněné náhorní rovině v Ramsau am Dachstein. Malebnou krajinou vedou také krásné turistické trasy a spoustu legrace zažijete i při sáňkování.

Po aktivně stráveném dni si můžete vybrat z mnoha ubytovacích zařízení všech kategorií. Je jen na vás, zda dáte přednost apartmánu, chatě nebo hotelovému pokoji. V Gröbmingu si určitě vyberete.

Místo

Gröbming 47° 26' 22.956" N, 13° 54' 4.9284" E
Location