Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zimní akce 2012, 1. část

Paraski

Paraski Europacup - St. Johann/Alpendorf
Závod Evropského poháru v paraski (kombinace lyžování a parašutismu) se koná v termínu 13. – 15. ledna 2012 v St. Johannu - Alpendorf. Soutěže se zúčastní asi 60 sportovců osmi národů, kteří budou muset absolvovat 2 kola obřího slalomu a 6 kol v seskoku padákem na přesnost.

V té druhé disciplíně se soutěžící dostanou do výšky 1000 metrů vrtulníkem. Pak mají za úkol trefit se na tzv. "nulový bod", který má průměr jen 2 centimetry.
Mezi mnoha účastníky budou mimo jiné například místní přeborník a mistr republiky Toni Gruber, nadějný mladík Felix Seifert a 2 dámy - Magdalena Schwertl a Marina Kucher.

ARt on snow - Gasteinertal
V termínu 4. - 12. února 2012 bude vjezd do Salcburska a Gasteinertalu opravdu barevný, a to pomocí malby, fotografie, graffiti a jiných uměleckých oborů. Událost ARt on snow se stěhuje do údolí Gastein, kde pro příští tři roky našla nejen nový domov, ale také ideálního partnera. Se svými umělecko-historickými dějinami nabízí tři města Bad Gastein, Bad Hofgastein a Dorfgastein optimální podmínky a ideální místo.

Snow Speed Hill - Reiteralm - Gleiming
10. února 2012 se koná večerní motoristická akce na sněhu, prvotřídní kvality. Snow Hill Speed se koná již po čtvrté na Reiteralmu, na sjezdovce Finale Grande, jejíž název je skvělým synonymem pro tuto "Grande" událost!

A co to je "Snow Hill Speed"? Na motokrosových motorkách a sněžných skútrech se závodníci co nejrychleji snaží vyjet kopec, ten nejrychlejší získá titul Snow King 2012. Kvalifikace začíná v 17,30 hodin, finále je pak ve 20,00 hodin. Vstupné je zdarma!

Mega Freeski- und Snowboardtest - Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl
15. února 2012 budete mít možnost vyzkoušet si nejnovější freeski- a snowboardové modely zdarma. Akce se koná na sjezdovkách Shuttlebergu ve skiareálu Flachauwinkl-Kleinarl, sraz je u funpark Chill House.

Legendäre Clownparty - Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl
Vrcholnou zimní akcí je barevný masopustní karneval Clownparty na Shuttlebergu. Mnoho klaunů a zejména klaunských "doktorů" se postará o skvělou zábavu na horách. Shuttleberg již dlouhá léta spolupracuje s těmito „doktory“ a během celé sezóny si kulaté červené nosy můžete zakoupit na pokladnách ve Flachauwinklu a Kleinarlu a přispět tak na dobré účely.

ARt on snow

Místo

Gleiming 47° 23' 18.3912" N, 13° 35' 52.6524" E
Location