Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zábava pro děti, 2. část

Obec Ramsau a okolní krajina

Maskot Ramsaurus Kali má ale také mnoho dobrých přátel. Na osmi různých turistických tratích se s nimi mohou všechny děti seznámit. Například s Vampim na Katzenburgu anebo s Blökim na Brandriedelu.

Samostatná mapa ukáže dětem, kde se všude dají najít Kaliho kamarádi. V cíli dostanou děti cestovatelské razítko do své mapy a začíná vzrušující dobrodružný příběh s přírodními, ekologickými a nejrůznějšími tipy her. S razítky zaplněným putovním lístkem navštíví děti turistickou kancelář a tam končí celý ten dobrodružný příběh.

Pohádková stezka na Rittisbergu (Märchenwanderweg) - od výchozího bodu "Ramsau Beach", u dolní stanice čtyř-sedačkové lanovky na Rittisberg, vyrazíte po široké lesní stezce lesem směrem na Rittisstadl.

Během této cesty projdete kolem asi 30 pohádkových stanovišť, které dozajista zpříjemní asi 1,5 hodinový výstup. Na všechny děti, které si dobře prohlédnou tato pohádková stanoviště, čeká u Rittisstadlu pohádkový kvíz s překvapením.

Veselý nápad na cestu zpět do údolí - v Rittisstadlu je možné zapůjčit si skútr, se kterým "poletíte" rychle jako šíp až do údolí. Pokud je čtyř-sedačková lanovka v provozu, sjedou s ní mezitím rodiče pohodlně dolů k dolní stanici.

Zmíněný výlet se dá absolvovat lanovkou v době od června do října, od středy do neděle, nebo pěší cestou po trase Märchenwanderweg.

Ramsau Beach, to je víc než jen jezero na koupání. Ve vodním zábavním parku na úpatí Rittisbergu je možné se dosytosti vyhrát a vycákat ve vodě. Jak malí, tak i velcí tady najdou v každém případě mnoho různých aktivit: Dětské hřiště, obří hromady písku, skokanskou věž – trampolínu, hřiště pro plážový volejbal.

Jezero má rozlohu asi 6.000 m² a je obklopeno stejně velkými travnatými plochami, určenými pro odpočinek, hraní nebo jen tak k opalování. Aby toho ještě nebylo málo, můžete navštívit "Ramsaunu", srubový komplet včetně finské a parní sauny, útulné místečko pro chladnější letní dny s koupáním v teple.

Během letních prázdnin si u jezera přijdou na své i milovníci filmů – koná se tu open air promítání na obří stěně. Jednou týdně, od začátku července do konce srpna, tady promítají ty nejnovější filmové hity, v případě nepříznivého počasí se akce odehrává v místním centru.

Téměř každodenně se zde odehrává mnoho dalších akcí, jako třeba svátek u táboráku nebo odpoledne pro děti.

Místo

Ramsau Beach 47° 25' 26.2308" N, 13° 37' 25.932" E
Location