Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Zábava pro děti, 1. část

Maskot "Ramsaurus Kali"

Ramsau am Dachstein, to je ráj pro rodiny s dětmi, kde si užijete skvělou rodinnou zábavu. Na jedné straně nabízí místo komplexní nabídku pro volný čas a zábavu, na druhé straně je většina ubytování koncipována jako rodinné podniky. Ti, kdo si tedy myslí, že rodinná dovolená spojená s turistikou v Ramsau by mohla být nudná, ten si to představuje úplně špatně. O zábavu a dobrodružství se tu stará maskot "ramsaurus Kali". Zelený dinosaurus, kamarád přírody a dětí, malý maskot pořád vždy a všude.

Dětský Kinderclub se již více než 25 let stará o to, aby tu měli malí hosté opravdu pestrý program a jejich pobyt zde nepůsobil jen jako nějaká obyčejná dovolená pro děti. Pětkrát do týdne se tady koná společné prázdninové dobrodružství stejně smýšlejících vrstevníků v rámci velkolepého dětského programu - od dobrodružného putování až k výletu do skalního horolezeckého parku, od návštěvy na selském dvoře až po projížďky na ponících a návštěvu safari se svišti, od odpoledne naplněného cákáním se ve vodě až po velký ramsauří festival pro děti.

Zvláštní atrakcí Dětského klubu v Ramsau am Dachstein se stal dětský horolezecký výstup Kali (od 7 let) a horolezecký výstup pro mládež Kala (od 9 let), oba připravované na místní "dětské" hoře Sattelberg (1.253 m). Oba jsou speciálně připraveny a vedou od starého mlýna na obilí až na vrchol. Je to špičkový zážitek na vrcholku s křížem a s krásným výhledem. Pak následuje návrat dolů speciálně vystavěnou lanovkou Flying Fox pro děti a mládež, která se smí používat pouze pod odborným dohledem.

Popis trasy: Z parkoviště u starého mlýna se dáte po cestě vpravo a za pár minut jste na místě startu.
Od místa výstupu půjdete po stezce plné přírodních zážitků kolem penzionu Concordia, pak zpět dolů do Ramsaubachu a přes Hofrat Gruberweg zpátky k parkovišti u starého mlýna.
Potřebná je kompletní výbava pro horolezectví, případně bezpečnostní lano pro děti.

Vrchol Sattelberg byl upraven speciálně pro rodiny s dětmi jako "dětská hora" (Kindberg). Po stopách ramsauruse Kaliho vás povede cesta po krásném vysokohorském lese až ke kříži umístěnému na samém vrcholku. 19 stanovišť se postará o to, aby byl tento tříhodinový výlet opravdu pestrý: Lesní počítač, výzkumné stanice, vysoké posedy s dalekohledy, mlýnský svět, stromový dům, starý selský mlýn anebo selský dvůr trpaslíků.