Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Turistika ve Filzmoosu

Rakousko - krajina Filzmoosu

Romantické horské louky a pastviny a majestátní alpské vrcholy jsou jako stvořené pro turistiku. Značení turistických stezek ve Filzmoosu a jeho okolí bylo převzato ze značení lyžařských sjezdovek. To znamená, že jsou podle obtížnosti označeny modře (nejlehčí), červeně a černě (nejtěžší). Všechny trasy jsou výborně vyznačené.

Na výlety a túry se doporučuje turistická mapa nebo alespoň tištěný průvodce. Při plánování výletu vám mohou pomoci průvodci z outdoorového centra "Filzmoos aktiv". Ti také doprovázejí zájemce na jejich túrách.

Jak již bylo řečeno, modré značení mají lehké trasy, červené jsou již obtížnější a vhodné pro zkušené sportovce, černě označené stezky jsou velmi náročné a měli by se na ně vydat pouze zkušení turisté a horolezci a nejlépe s průvodcem. Nenáročné stezky vedou hlavně po horských loukách a pastvinách. Těžké stezky vás zavedou až na vrcholky místních majestátních hor, odkud je nádherný výhled do celého okolí.

Příjemné osvěžení nabízejí horské potůčky a jezera, občerstvit se můžete v tradičních horských chatách. Turistiku si tu užijí nejen sportovci ale také milovníci přírody. V okolí Filzmoosu se totiž také nachází mnoho naučných stezek.