Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Sportgastein

Rakousko, Amadé
Autor: Szeke

Sportgastein je nejvýše položené lyžařské středisko v údolí Gasteinertal. Leží v nadmořské výšce 1584 - 2650 m.n.m. a je tak i nejvýše položenou lyžařskou oblastí v Salcbursku, která není na ledovci. Vzhledem k této výšce nabízí jistotu sněhu po celou zimní sezónu a nabízí tak perfektní podmínky nejen lyžařům, ale i bežkařům a zimním turistům. Skiareál je ideální především pro sportovní a náročnější lyžaře. Speciální sjezdovkou je vyhlášený sjezd Hohe Scharte Nord, který je dlouhý 8 kilometrů.

Zimní středisko Sportgastein je známé zejména pro své sjezdové tratě, které se tyčí téměř do výšky 2700 metrů. Tento areál se nachází v překrásném prostředí a jeho prostory jsou opravdu velkorysé. Člověk se po ranním probuzení jen těžko rozhoduje, zda se vydá užít trochu zábavy do snowparku, na atraktivní sjezdovky nebo raději jen tak do volné přírody.

V létě je Sportgastein je významnou turistickou oblastí, která je vhodná jak pro jednoduché pěší výlety tak pro náročné horské túry.
Jak v létě, tak i v zimě nabízí místo nádhernou přírodní scenérii a dech beroucí panoramata, která si musíte opravdu užít.