Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Skiareál Reiteralm

Rakouský skiareál Reiteralm s lyžaři
Autor: Nonanet

Reiteralm v obci Pichl-Preunegg je jednou z nejznámějších lyžařských hor v horní části údolí Ennstal ve Štýrsku. Leží na sverní straně vrcholku Gasslhöhe (2001 m) a dosahuje nadmořské výšky 1741 m. Stejně jako sousední Planai/Hochwurzen patří také Reiteralm s lyžařských vrcholkem Fageralm k lyžařské oblasti Ski Amadé.

Středisko Reiteralm je oblíbeným tréninkovým místem domácích i zahraničních lyžařských týmů. Často se zde konají i závody Světového poháru. Lyžovat můžete na 27 km sjezdovek různé obtížnosti, 4 km jsou značeny modře, 1 km červeně a 2 km černě. K dispozici jsou 2 kabinkové lanovky, 3 sedačkové lanovky a necelá desítka lyžařských vleků.

V létě roku 2010 byla dokončena výstavba nové 8-místné kabinkové lanovky Preunegg Jet s vyhřívanými sedadly, která nyní spojuje údolí Preuneggtal s vrcholkem. Celkové investice, které zahrnují i rozšíření sjezdovky Holzerpiste a nové zasněžovací zařízení dosáhly výše 13 miliónů euro.

Dolní stanice lanovky leží přímo u silnice Preunegg-Strasse a můžete tak zde pohodlně zaparkovat na parkovišti nebo v garáži. Horní část skiareálu tak díky nové sjezdovce rozšířila svou nabídku lyžařských svahů o 20%.

Rakouský skiareál Reiteralm s lyžaři
Autor: Nonanet