Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Rohrmoos

Rakouský Rohrmoos s kostelem
Autor: nonanet

Obec Rohrmoos - Untertal v okrese Liezen, ve spolkové zemi Štýrsko, se rozkládá na ploše 146 km2, v srdci regionu Schladming - Dachstein. Vypíná se zde i hora Hochgolling, jejíž vrchol se tyčí do nadmořské výšky 2 862 metrů. Rohrmoos je znám daleko za hranicemi Štýrska zejména díky cestovnímu ruchu a turismu. Pro návštěvníky je připravena pestrá nabídka rekreačních bytů, apartmánů a hotelů.

V minulosti se v celé oblasti kolem Rohrmoosu a sousedního Schladmingu velmi dobře dařilo hornictví a právě muzeum v části Hopfriesen seznamuje své návštěvníky s tamní těžbou rudy na okružní naučné stezce, i s nedalekými hornickými štolami Bromriesenstollen. Převlečeni do ochranných oděvů, s helmami a s karbidovými lampami se posléze můžete vypravit na bezpečný průzkum podzemních tunelů, do starých dolů na stříbro.

V místě je velká pozornost věnována celkové pospolitosti a soudržnosti tamějších obyvatel. Proto zde můžete objevit mnoho zájmových dobrovolných klubů. Místní lidé se tady s oblibou věnují třeba včelařství anebo různým sportovním klubovým aktivitám. Funguje tu např. sportovní lyžařský klub, kuželkářský klub nebo u místní veřejnosti velice oblíbená folklórní skupina lidových tanců.

V létě i v zimě nabízí oblast svým návštěvníkům široké spektrum rekreačních možností. Obzvláště pro milovníky přírody a pro ty z vás, kteří hledají zejména klid a oddych, představuje ideální místo pro trávení dovolené.

Před kulisami příkrého vápencového masivu Dachstein a Schladming Tauern si můžete vybrat z široké nabídky výletů pro pěší turisty i cyklisty na horských kolech. Mnoho kilometrů značených turistických cest a horských stezek v překrásné přírodě s unikátními vodními plochami je ideálních pro začátečníky i zkušené turisty. Zvláště můžeme doporučit turistickou trasu "Wilde Wasser".
Nabídku aktivit doplňují golf, minigolf, rafting anebo vodní park.

Na Hochwurzenu na vás čekají dobře upravené svahy pro lyžaře, vyznavači lyžařských túr zde objeví i nádherný hluboký sníh. Stejně vynikající prostředí naleznete i na nedalekých sjezdových tratí všech stupňů obtížnosti ve skiareálu Planai. Úžasné běžkařské trasy vedou krásnou krajinou a sáňkování, zimní turistika nebo bruslení ještě doplňují nabídku zimních aktivit.

Místo

Rohrmoos - Untertal 47° 22' 0.6564" N, 13° 40' 49.5228" E
Location