Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Radstadt, 2. část

Okolí Radstadtu - kuchařka Johanna Maier

Městečko Radstadt leží na skalní terase v nadmořské výšce 856 metrů. Je obklopené horami, na severu se tyčí pohoří Dachstein, jižním směrem se rozprostírají Radstadtské Taury.

Tato opravdu velice působivá oblast je vhodná pro trávení dovolené po skutečně všechna roční období, kdy můžete absolvovat nádherné výlety a procházky po okolí.

Mezi další místní atrakce patří také alpský plavecký bazén a četná jezera. Oblast kolem Radstadtu nabízí i příležitosti k raftingovým výletům, projížďkám v kočáře taženým koňmi, rybolovu, golfu a mnoha dalším aktivitám.

Areál zimních sportů Salzburger Sportwelt Amadé leží prakticky na dosah městečka. Perfektně upravené sjezdovky, od modrých přes červené až po černé, jsou ideální pro lyžaře i pro snowboardisty.

Tento nádherný zimní areál je charakterizován přímo jistotou sněhové pokrývky, je chráněn před větrem a proto vhodný pro rodiny s dětmi i pro naprosté "šílence".

Bezplatné skibusy vyzvednou a přivezou návštěvníky až doslova na sjezdovky. Místní lyžařské školy jsou plně k dispozici všem začátečníkům a vyškolení instruktoři vedou širokou škálu nejrůznějších lyžařských kurzů.

Ski Amadé zahrnuje střediska Salzburger Sportwelt, Schladming - Dachstein - Tauern, Gastein, Grossarltal a Hochkönig Winterreich. S jedním jediným skipasem tak můžete využít na 270 lyžařských vleků a lanovek, které vás pohodlně dopraví na 860 km sjezdovek.

Ani běžkaři, milovníci sáňkování, bruslení anebo curlingu tu ovšem nepřijdou nikterak zkrátka.

Načerpat nové síly pro každodenní sportování můžete ve Vital- und Gesundheitszentrumu. Za tímto mnohoslibným termínem se skrývá velkolepá "wellness oáza", spojená s pojmy wellness, regenerace, rehabilitace a terapie.

Ke každému hostu zde přistupují zcela individuálně dle jeho přání a potřeb. Tým ékařů a odborného personálu je tu plně k dispozici všem návštěvníkům a poslouží ke zlepšení jejich zdravotního stavu.

I kulturní život zde hraje velmi důležitou roli. Sdružení "Goasstoana" se věnuje udržování a pěstování místních zvyků a obyčejů. Vztyčování májky 1. května nebo dožínky každý rok v říjnu jsou tady, podobně jako nejrůznější koncerty, opravdu vysoce prestižními událostmi.

V polovině 15. století se v městečku narodil slavný varhaník a skladatel Paul Hofhaymer, jenž pak po celá léta působil jako varhaník císaře Maxmiliána I. Také slavná kuchařka Johanna Maier pochází z této oblasti.

Místo

Radstadt 47° 23' 7.0692" N, 13° 27' 58.0572" E
Location