Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Planai – Hochwurzen

Rakousko - Planai – Hochwurzen

Známé lyžařské středisko Planai leží přímo uprostřed schladmingského regionu. V roce 2013 se zde bude dokonce konat Mistrovství světa v alpském lyžování.

Pro lyžařské nadšence jsou zde perfektně připraveny nejširší sjezdovky v celém regionu. Čeká na vás například 4,6 km dlouhá sjezdovka FIS z vrcholu až do údolí, 52 km dalších sjezdovek, permanentně připravené závodní tratě, Planai Beach kde se můžete opalovat jako u moře, sjezdovky pro rychlé sjezdy a další.

Na své si zde přijdou lyžaři, snowboardisté, sáňkaři, milovníci zimní turistiky, profesionálové, začátečníci i celé rodiny. K odpočinku slouží nepřeberné množství horských chat. Ale i v noci zde zábava nekončí – můžete si ještě užít večerní lyžování na osvětlených sjezdovkách i sáňkování.

Hora Hochwurzen (1 850 m.n.m.) leží hned vedle vrcholku Planai (1 906 m.n.m.), na severním okraji pohoří Schladmingské Taury. Oba vrcholky i se svými skiareály patří k lyžařské houpačce Schladming-Dachstein-Tauern, která je součástí lyžařského spojení Ski Amadé.

Na Hochwurzenu jsou sjezdovky všech úrovní obtížnosti, lyžařské školy, mnoho horských chat a také 7 km dlouhá přírodní sáňkařská dráha, která patří k nejdelším v Rakousku.