Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Pichl-Preunegg

Okolí Pichl-Preunegg v zimě

Obec Pichl-Preunegg se nachází v okrese Liezen v rakouské spolkové zemi Štýrsko. Rozprostírá se v divoce romantickém údolí Ennstal na ploše 54 km2. Obec má asi 1000 obyvatel a sestává z místních částí Pichl, Vorberg, Gleiming, Mandling a Preunegg. Pichl-Preunegg leží v turistické oblasti Schladming - Dachstein a nabízí tak velmi atraktivní trávení volného času jak v létě, tak i v zimě.

V zimě hraje nepochybně hlavní roli lyžařský areál Pichl / Reiteralm, který patří k lyžařské oblasti Skiwelt Amadé. Na lyžaře i snowboardisty tady čekají perfektně upravené a bezvadné sjezdovky, oceněné prestižní Zlatou cenou.

Běžkaři si zde přijdou také jednoznačně na své: 180 kilometrů běžkařských tras v jedinečné zimní krajině dozajista potěší srdce každého milovníka bílé stopy.

Kromě již uvedené zimní nabídky byste se neměli nechat ochudit ani o romantické vyjížďky na saních tažených koňmi. Během dlouhé zimní procházky si můžete vychutnat plnými doušky chladivý zimní vzduch, je to opravdu úleva pro tělo i duši. Výlety na sněžnicích bývají často spojené i s krmením volně žijící zvěře, což je výjimečný zážitek.

Nedotčená přírodní krajina a rozmanitý svět hor v oblasti Dachsteinských Tauer čeká na turisty a horolezce a přímo vyzývá k nádherným výletům po horských loukách, k horským jezerům, křišťálově čistým potokům a ke svěžím pastvinám. Četné horské pastviny (almy) sloužily odjakživa svým obyvatelům. Na tradičním vysokohorském občerstvení si můžete pochutnat v nádherných a neopakovatelných horských scenériích.

Vyznavači jízdy na horských kolech naleznou v okolí celou řadu dobře značených tras všech úrovní obtížnosti, např. "Steirische Alpen-Tour": Na této daleko nejdelší trase pro horská kola se můžete lehce přesvědčit o své tělesné kondici. Běžecké a nordic walkingové trasy jsou zde k dispozici pochopitelně také, stejně jako mnoho nádherných jezdeckých stezek.

K zábavě a sportování vyzývají i různé horolezecké výstupy, rafting nebo paragliding. Pro vzrušující sportovní klání je vybudováno fotbalové hřiště, tenisové kurty anebo hřiště na plážový volejbal. Cyklisté dozajista nepohrdnou idylickou vyjížďkou po trase Ennstalradweg, která bezprostředně ukazuje bohaté krásy Ennstalu.

Pro ochlazení v horkých letních dnech se přímo nabízí koupání v jezeře u Pichlu. Prostorné zatravněné plochy k opalování návštěvníci určitě ocení. Také na děti nebylo v žádném případě zapomenuto, je zde vybudováno dětské hřiště, skákací hrad a vikingská loď.

Místo

Pichl 47° 23' 34.1736" N, 13° 35' 38.5944" E
Location