Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Mistrovství světa FIS 2013, 1. část

Amadé - sjezdovka Planai

Lyžařská hora Hauser Kaibling a obec Haus im Ennstal, jakožto "sousedi" střediska Planai / Schladming, představují přímo ideální vstup do lyžařského areálu Schladminger 4-Berge-Skischaukel.

Perfektně upravené sjezdovky jsou již nachystané také na závody Mistrovství světa FIS v alpském lyžování, ve dnech 4. až 17. února 2013.

Jen v létě roku 2011 bylo v Hauser Kaiblingu investováno asi 10.000.000 euro do nové infrastruktury, aby se zajistil zcela bezproblémový průběh nadcházejícího MS v lyžování.

V rámci alpského MS se počítá s využitím sjezdu FIS do údolí na Hauser Kaiblingu. Návštěvníci ovšem mohou využívat i sjezdu až do městečka Haus im Ennstal (náměstí Schloßplatz), a to díky výstavbě nového tunelu. Druhý sjezd do údolí "Prenner" je hostům k dispozici bez omezení.

Trasa Prennertalabfahrt k osmimístné kabinkové lanovce a bezpočet míst pro parkování je dokonce i během mistrovství otevřeno bez omezení též pro jízdu na běžkách přihlížejícího publika!

Nová lanovka

Kromě toho na Kaiblingalmu investovali ještě do dalších lyžařských zařízení. Byla postavena nová 6-sedačková lanovka "Alm 6er" s ochranou proti nepříznivému počasí, tzv. "Bubbles" (bublinou), a s vyhřívanými sedadly. Za hodinu lze touto moderní sedačkovou lanovkou přepravit na 2400 lyžařských nadšenců.

Chcete-li zažít tu jedinečnou atmosféru naživo, můžete se vydat sledovat sportovce během tréninku na trati "FIS-Talabfahrt" či se vypravit na Planai a fandit lyžařským hvězdám podél závodní trati.

Parkování

Parkovací prostory jsou pro návštěvníky samozřejmě zajištěny. Odbočkou "Hauser Kaibling" ze státní silnice B320 se dostanete na parkoviště pro osobní auta, která mají kapacitu více než 2000 parkovacích míst.

Lyžařská houpačka Schladminger 4-Berge-Skischaukel spolu se středisky Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm bude po celou dobu akce otevřena. Pro lyžařské hosty bude plně k dispozici většina tamních sjezdovek.

Omezení

S jistými omezeními, resp. s uzavřením sjezdovek, je nutno počítat na následujících místech:

• Planai: Sjezdy do údolí budou od 21. ledna do 18. února 2013 uzavřeny! Planaiská lanovka bude však v provozu a přístupná i pro návštěvníky.

• Hauser Kaibling: Nejmenší omezení v době konání MS, jen od 1. do 18. února 2013.

Reiteralm: Jen minimální omezení vzhledem k plánovaným tréninkům, a sice od 1. do 18. února 2013.

• Hochwurzen, Dachstein, Galsterberg, Fageralm, Stoderzinken a lyžařské vleky v Ramsau am Dachstein: Bez omezení v době konání MS!

Prezident ÖSV Prof. Peter Schrocksnadel se bezprostředně po konečném rozhodnutí na kongresu FIS v Kapském Městě o organizování mistrovství světa v alpském lyžování 2013 vyjádřil v tom smyslu, že půjde bezpochyby o jedinečnou a významnou sportovní událost, a že nadcházející mistrovství světa bude nepochybně "svátkem lyžování s velkým srdcem".

Místo

Lanovka na Planai, Schladming 47° 23' 33.6552" N, 13° 41' 37.7844" E
Location