Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Mandling, 1. část

Rakouské jezero Spiegelsee

Vesnička Mandling se nachází v okrese Liezen, v rakouské spolkové zemi Štýrsko. Téměř 1 000 obyvatel žije v této místní části obce Radstadt, v nadmořské výšce 799 m. I když to není samostatná obec v pravém slova smyslu, zaslouží si díky poutavým dějinám a sportovní nabídce, aby byla uvedena na seznamu zajímavých míst.

V zimních měsících láká lyžařský areál Pichl - Reiteralm mnohé lyžařské nadšence právě do oblasti kolem Mandlingu. Prapůvodní tradiční stylové horské chaty a naproti tomu ty nejmodernější vleky dělají z pár dnů lyžování na lyžařské houpačce "4 Berge Skischaukel" opravdu zcela nezapomenutelný zážitek. Sjezdovky a vleky také patří do lyžařského sdružení Ski Amadé.

Jízda na saních tažených koňmi a zimní turistika vytvářejí tu romantickou tvář vesničky. Sjezd po osvětlené sáňkařské dráze nebo snowtubing pak doplňují zimní zážitky poněkud rychlejším způsobem.

V létě se stává Mandling doslova ideálním výchozím bodem pro výlety a horské túry do okolních hor, včetně putování na oblíbený Rossbrand v nadmořské výšce 1768 m. Právě odtud je asi nejkrásnější vyhlídka v celých východních Alpách.

Jezero Spiegelsee svůj název (v češtině Zrcadlové jezero) obdrželo díky působivým odrazům okolních hor ve vodě, a bývá tak velmi často zobrazováno na nejrůznějších pohlednicích. Jezero je dobře dostupné po perfektně značených turistických trasách.

Běhání, nordic walking a jiné vytrvalostní sporty jsou velmi oblíbené v celé oblasti kolem obce. Na své si přijdou nejen rodiny, ale i různí extrémní sportovci. Jsou k dispozici také trasy pro horské cyklisty a skutečně každý si tady může najít něco vhodného právě pro sebe.

Místo

Mandling 47° 24' 14.4684" N, 13° 34' 35.4036" E
Location