Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Lyžařská oblast Gastein, Dorfgastein

Rakouské středisko Dorfgastein v zimě
Autor: ThomasTkacsik

Zimní lyžařské středisko Gastein se rozkládá v nadmořské výšce 1 600 – 2 700 m.n.m. a zaručuje tak bohatou sněhovou pokrývku až do začátku května. Lyžovat se zde dá na 200 km sjezdovek, z toho je 60 km značených modře, 117 km červeně a 24 km černě. Najdete zde svahy pro celou rodinu, sjezdovky s muldami, carvingové tratě anebo svahy s hlubokým sněhem.

Jedno z gasteinských středisek, Dorfgastein, nabízí nejrůznější sjezdovky pro začátečníky, pokročilé, rodiny i zkušené lyžaře. Nahoru vás vyvezou moderní a pohodlné lanovky a vleky. O odpočinek se postarají tradiční útulné horské chaty.

Na nejvyšší bod lyžařské "houpačky" Dorfgastein - Grossarltal se můžete nechat vyvézt kabinkovou lanovkou Fulseck. Ze stejnojmenného vrcholu Fulseck se vám poté naskytne nádherný panoramatický výhled na vrchol Grossglockner a dále až na ledovec Dachstein. Perfektně upravené sjezdovky zvou k zimním zážitkům jak lyžaře tak i snowboardisty.

Region Gastein nabízí vedle lyžování a jiných sportů také příjemné relaxování v termálních lázních. Čekají na vás hned dva vynikající termální komplexy obklopené nádhernou horskou přírodou.

Zasněžená rakouská hora Grossglockner