Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Letní novinky na Dachsteinu 2013, 2. část

Visutý most Dachstein Hängebrücke

Dachsteinský visutý most se nachází přímo pod Ledovým palácem, s nímž je spojen tunelem. K zajímavostem na Dachsteinském ledovci, jako jsou třeba Ledovcová restaurace a zcela fascinující Sky Walk, se tak od roku 2013 kromě nové panoramatické lanovky přidává další atrakce.

Visutý most

"Polechtání nervů s vyhlídkou" nyní budou moci zažívat všichni návštěvníci Dachsteinu. Visutý most nabízí výhled na nejvyšší rakouské vrcholky hor a ničím nerušené pohledy na členité skalní útesy horského masivu Dachsteinu až do hloubky 400 metrů. Neobyčejnější zážitky najdete jen stěží někde jinde, než v tomto impozantním horském prostředí, který ledovec nabízí.

Dachsteinský ledovec patří v posledních letech stále k oblíbenějším výletním cílům v Alpách. Dnes tam návštěvníci mohou kromě Ledového paláce, Sky Walku a mnoha sportovních zařízení navštívit i něco nového, co ovšem dokonale zapadá do místní nádherné přírody. Je to nejvýše položený visutý most v Rakousku, který vám zaručí vysloveně dech beroucí pohledy.

Celý projekt vymyslel prokurista Karl Höflehner, který o svém velkolepém projektu říká: "Jsem velmi rád, že se nám podařilo najít soulad s dodržováním zásad ochrany přírody, a že si nyní mohou všichni hosté Dachsteinu dokonale užívat těchto dech beroucích okamžiků, kdy budou volně stát na skále a mít výhled na Alpy“.

Tyrolská specializovaná firma HTB byla velmi kompetentním partnerem vybraným pro stavební práce a svůj úkol splnila velmi zodpovědně. Její zaměstnanci pracovali často ve skutečně velmi obtížných podmínkách, ale podařilo se jim postavit visutý most ve zvolené lokalitě a výsledek stojí rozhodně za to! "Důležité je, že se při všech těch pracích nikdo nezranil", říká ještě prokurista Höflehner.

Most doplňuje ještě nová zdejší atrakce pro turisty "Schody do nikam", které byly zároveň s mostem otevřeny v červenci 2013 a dohromady nabízejí skutečnou adrenalinovou "bombu".

Název atrakce: Dachstein Hängebrücke

Autor myšlenky: Prokurista Karl Höflehner / Planai - Hochwurzen - Bahnen GmbH

Realizace: Firma HTB z Imstu

Doba výstavby: Prosinec 2012 až červenec 2013

Celková délka: 100 metrů

Klesání: 12%

Vstupné: 3 € pro dospělé a mládež, děti mají vstup zcela zdarma. Při návštěvě Dachsteinského ledového paláce je cena za vstup na visutý most již započtena do ceny vstupenky.

Místo

Horní stanice lanovky na Dachsteinu 47° 28' 4.4292" N, 13° 37' 34.3956" E
Location