Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Letní dovolená ve Forstau

Rakousko - městečko Forstau

Městečko Forstau se nachází uprostřed Rakouska ve spolkové zemi Salcbursko, v centru známého lyžařského regionu Ski Amadé. Je to menší prázdninové středisko ležící v horské kotlině (ve výšce 930 m.n.m.) mezi městy Radstadt a Schladming. Je to báječné místo pro vaši dovolenou nejen v zimě, ale i v létě. Ubytovat se můžete v některém z mnoha útulných hotelů, menších penzionů nebo apartmánů.

V létě se do regionu sjíždějí milovníci pěší turistiky, protože v okolí Forstau se nachází široká síť turistických stezek. Protože městečko leží v horské kotlině a na relativně odlehlém místě, procházky místní přírodou jsou klidné a ničím nerušené.

Z nabídky místních turistických tras si vybere opravdu každý. Můžete se vydat na krátkou procházku nebo na delší horskou túru – stezky vedou přes nádherné horské pastviny, na vrcholky hor nebo můžete poznat místní region na turistickém okruhu. Trasy jsou vždy přehledně vyznačené. Putování turistům usnadňují pravidelné turistické autobusy, které jim tak pomohou při jejich výletech poznat široké okolí.

Dále jsou zde výborné podmínky i pro další letní aktivity – jezdectví na koni, cyklistiku, rybaření, horolezectví, koupání, paragliding nebo rafting. Kromě sportovních činností také můžete navštívit překrásné zámky, hrady, muzea a různé přírodní zajímavosti. Za návštěvu určitě stojí hlavní město regionu Salzburg, který se nachází nedaleko.