Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Letní dovolená u Hochkönigu, 3. část

Rakousko - vesnička Natrun

V obci Natrun pod stejnojmenným vrcholkem se nachází lesní lanové centrum, ve kterém se můžete prohánět ve výškách jako Tarzan. Budete zde balancovat na různých můstcích a sítích nebo se budete rychlým tempem spouštět k zemi po lanových klouzačkách. Své schopnosti si můžete vyzkoušet na trasách, které nabízejí tři stupně obtížnosti.

Bezpečně připoutáni se budete po lanových mostech pohybovat od stromu ke stromu až ve výšce 15 metrů, kde budete překonávat různé nástrahy. Ten, kdo si ve výškách není úplně jistý, si může své schopnosti vyzkoušet nejprve na cvičné trati. Pro děti je zde připravena speciální dětská lesní lanová dráha, která se svými 40 mezistanicemi zaručuje hodně zábavy. Vrcholem tohoto lanového centra je 50 metrů dlouhá lanová klouzačka s volným pádem nebo skok "Base Jump" z 15-metrové výšky.

Pod horským masivem Hochkönig natrefíte i na tenisové kurty v obcích Maria Alm, Hinterthal, Dienten a Mühlbach. Celkový počet tenisových kurtů je 11. Kromě venkovních tenisových hřišť se v Dientenu nacházejí i dvě tenisové haly. U venkovních kurtů si můžete vybrat mezi antukovým povrchem nebo povrchem s umělou trávou. Zahrajte si tenis s překrásným panoramatem planiny Steinernes Meer – nádherný zážitek, který byste si neměli nechat ujít.

Přijeďte si užít letní dovolenou do hotelu, apartmánu nebo penzionu na úpatí Hochkönigu a vychutnejte si tuto krásnou horskou krajinu. Kromě procházek, jízdy na kole, hraní tenisu anebo golfu se můžete zúčastnit také vyjížděk na koni.

Možná, že navštívíte region Hochkönig koncem srpna, kdy se v Maria Almu každoročně slaví Bartolomějská pouť. Poslední srpnovou sobotu se koná mše v Riemannhausu u náhorní plošiny Steinernes Meer a v neděli se pak v oslavách pokračuje slavnostní mší na poctění sv. Bartoloměje. Tyto slavnosti jsou zakončeny posvícením.