Jste zde

Domů » Grossarltal - Hochkönig

Letní dovolená u Hochkönigu, 2. část

Rakousko - krásná krajina Hochkönigu

Mezi obcemi Saalfelden a Maria Alm se nachází jedno z nejkrásnějších mistrovských golfových hřišť v rakouských Alpách – golfové hřiště Urslautal. Najdete zde velice elegantní a do krajiny přirozeně zakomponované hřiště s 18 jamkami a parem 71. Specialitou tohoto golfového hřiště je např. driving range s 60 odpališti a přesně vyměřené cíle pro trénink. Svůj handicap si můžete vylepšit na jednom z největších hřišť Rakouska.

V Maria Almu se můžete zahrát také minigolf. U stanice lanovky na vrcholek Natrun na vás čeká 18 zajímavě uspořádaných drah. Každá dráha má své zvláštnosti a záludnosti. Vyzkoušejte a zlepšete si tak své umění přesné hry minigolfu. Minigolfové hřiště bude jistě výborným zpestřením volného času pro celou rodinu.

Obce pod horským masivem Hochkönig lákají také k návštěvě svých koupališť, která jsou za příznivého počasí otevřená od května až do konce srpna. Koupaliště v Mühlbachu se nachází přímo v centru, je vyhřívané, má velkou odpočinkovou plochu a tobogán.

Koupaliště v Maria Almu zaujme svým 40 metrů dlouhým tobogánem, kanálem s protiproudem, různými proudy s peřejemi nebo lavičkami s masážními tryskami. Pro děti je zde oddělený dětský bazén, hrací potůček a překrásné dětské hřiště.

Na své si tu přijde i ten, kdo dává před koupáním přednost raději chytání ryb. V říčkách Urslau a Jetzbach můžete ulovit třeba sivena potočního, pstruha potočního nebo duhového.