Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Gröbming od A do Z, 2. část

rallye Ennstal Classic v v Gröbmingu

Řada akcí jako Almfahrt, odpolední nordic walking, den indiánů, procházky, výlety a mnoho dalšího se koná během léta, ale ani zimnímu období nechybí připravený aktivní program jako dětský zábavní den, přechod přes Dachsteinský ledovec, noční sáňkování na 6 km dlouhé osvětlené sáňkařské dráze, výpravy na sněžnicích nebo vyhlídkové lety.

Populární a dobře známá veteránská rallye Ennstal Classic se koná v Gröbmingu každoročně již po mnoho let a láká účastníky a diváky svým jedinečným kouzlem. Legendární závodní auta v jedinečném prostředí, to je událost, kterou si nesmíte nechat ujít!

Vzrušení a akci vám bezesporu připraví návštěva největšího a nejzajímavějšího lezeckého parku v Rakousku, zábavního parku Abenteuerpark na úpatí zdejší domovské hory Stoderzinken. Strach z výšek nemusíte mít v žádném případě, vše je bezpečným způsobem jištěno. K dispozici je 161 stanovišť na 11 různých parkúrech mezi korunami stromů. Již malé děti od tří let věku se mohou bezpečně zúčastnit této neobvyklé a zajímavé zábavy.

V zimě pak nabízí blízký region Schladming - Dachstein nespočet kilometrů perfektně upravených sjezdovek s téměř jistou zárukou přítomnosti sněhové pokrývky. Stoderzinken a Galsterberg nabízejí skutečně skvělé podmínky k lyžování. Také běžkaři nepřijdou v Gröbmingu nikterak zkrátka. Trasa Weyrer Loipe měří 5 km, Winkler Loipe 7 km a Ennstal Loipe 25 km. Všude se přímo nabízí nádherné panorama a je tady čistý čerstvý vzduch.

Až neuvěřitelné množství těch nejrůznějších rekreačních aktivit skýtá Gröbming, oblíbené místo jak v létě, tak i v zimě. Hosté jsou znovu a znovu okouzleni četnými turistickými trasami a horskými stezkami. Samozřejmě, že nechybí ani nabídky horské cyklistiky. Zdejší příroda skýtá nepřeberné možnosti k nádherným výletům!

Místo

Abenteuerpark Gröbming 47° 26' 49.1208" N, 13° 51' 31.1724" E
Location