Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Galsterberg - "galská" lyžařská vesnice

Galsterberg - Galsterix a Bottelix

Od zimní sezóny 2009/2010 našli Galsterix, Bottelix a jejich přátelé na Galsterbergu svůj nový domov. A to přímo v galské lyžařské vesnici uprostřed skiareálu. Novinkou je růžový domeček pro přítelkyni Sandrine, ale také Skidefix, malý Bottelixův pejsek, jehož jméno bylo vybráno v rámci soutěže velkých i malých návštěvníků Galstilandu.

Galové, Římané, divoká prasata a mnoho dalšího, to vše můžete vidět v galské vesnici. Ta je celá průjezdná na lyžích tak, aby si zde mohli zařádit i ti nejmenší lyžařští začátečníci. Dlouhý "kouzelný koberec" vede přímo ke vchodu, do galské brány. Za ní je opravdu hodně co k objevování: Galsterixova a Bottelixova chatka, kouzelná chatka, obrovské sněhové postavy, spousta Římanů a zvířátek a všichni se pohybují, mluví, štěkají nebo pochrochtávají. Tu a tam můžete dokonce uslyšet hlasité "aua". To pochází od Římanů, když jsou trefeni sněhovou koulí.

V tomto dětském světě plném zážitků na vás čeká: 10 m vysoké sněhové sochy, 81 m dlouhý kouzelný koberec, mluvící galské sochy, galské dřevěné chatky, galské sjezdové zařízení uprostřed dětského světa s originálním zvukovým sjezdařským zařízením.
Srnečky, králíky a mnoho dalších zvířátek najdete u vleku na Galsterberg.
Nejlepší výhled na tento dětský svět budete mít z terasy horské chaty Bottinghaus.