Jste zde

Domů » Dachstein / Schladming

Forstau a turistické trasy

Klamml

Rakouské středisko Forstau nabízí kromě tradičních letních a zimních sportů také spousty turistických tras. Některé jsou obzvláště nádherné, pár vám jich ve zkratce představíme.

Turistický okruh okolo Klammlu trvá asi 4 hodiny a je středně těžké obtížnosti. Vychází se od chaty Fallhausalm, dále se jde směrem na jih přes Klamml okolo nádherného jezera Klammlsee. Poté se jde kolem vrcholku Seekarscharte ve výšce 2 000 m.n.m. a podél severské horské cesty až k horské chatě Oberhütte. Tato trasa je velmi příjemná a nabízí především nádherné výhledy.

Trasa k vrcholku Fageralm trvá asi 2,5 hodiny a je lehké obtížnosti. Vede mezi obcemi Forstau a Radstadt, přičemž lehce stoupá lesem až k horské louce. Cestou se jde kolem chaty Lechnerhütte, která se nachází ve výšce 1 610 m.n.m., a Trinkeralmu s horskou chatou Berggasthof, ležící ve výšce 1 885 m.n.m.

Výstup z městečka na Reiteralm trvá přibližně 4 hodiny a je středně těžké obtížnosti. Vychází se z Forstau podle značení k horské chatě Hohenwald, která se nachází ve výšce 1 375 m.n.m. Odtud vede lesem úzká pěšina až k chatě Gasselhöhhütte. Poté se jde nádhernou přírodní roklí až k Rippeteggu ve výšce 2 126 m.n.m. Cesta zpět do městečka vede okolo pěti jezer.

Místo

Forstau 47° 22' 41.5596" N, 13° 33' 6.6312" E
Location