Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Filzmoos

Obec Filzmoos najdete v salcburském okrese St. Johann im Pongau, žije zde asi 1 500 obyvatel. Patří k nejkrásnějším horským vesničkám v Alpách a má několik místních částí: Neuberg, Hinterwinkl, Hachau a Übermoos. Je součástí lyžařské oblasti Salzburger Sportwelt v největším rakouském lyžařském svazku Ski Amadé.

Lyžařské středisko Filzmoos je báječným zážitkem pro všechny milovníky zimních sportů. Čekají zde na vás atraktivní sjezdovky, které vedou až přímo do centra městečka Filzmoos, které leží asi 10 km od města Radstadt.

Čtyřsedačkovou lanovkou můžete vyjet až na vrchol Grossberg (1380 m) nebo kabinkovou lanovkou Papageno na Rossbrand (1600 m) a poté se vydat dolů na lyžích po sjezdovce až téměř ke dveřím vašeho hotelu.

Skiareál se rozkládá v nadmořské výšce 1057 – 1597 m.n.m. Najdete zde 12 km upravovaných sjezdovek, z toho je 1,5 km značeno černě, 4,5 km červeně a 6 km modře. Celkem je zde 6 lyžařských vleků, 2 sedačkové lanovky a 1 kabinková lanovka.

Také pro běžkaře jsou zde upravené tratě o celkové délce 40 km. 25 km je určeno pro volný styl. 5 km tras je pro hodně zkušené běžkaře, 20 km tras je středně obtížných a 15 km lehkých.