Jste zde

Domů » Salzburger Sportwelt Amadé

Dovolená ve Filzmoosu

Filzmoos je malé městečko v Salcbursku, uprostřed nádherné krajiny. V létě je oblíbeným cílem turistů a v zimě je rájem pro zimní sporty. Poznejte tento nádherný region a ubytujte se v jednom z mnoha kvalitních a útulných hotelů nebo rodinných penzionů.

Snadnější i náročné pěší výlety vás zavedou na pestrobarevně kvetoucí horské louky, k horským jezerům a na majestátní alpské vrcholy. Nejvyšší horou v regionu Gosaukamm je známá Bischofsmütze. Vystoupat můžete jak na velkou "Grosse Bischofsmütze", tak na menší "Kleine Mütze".

Filzmoos je dobrým výchozím místem také pro výlety na horských kolech.
Ve středisku si můžete vyzkoušet i nejrůznější zimní sporty – lyžování, snowboarding, běžecké lyžování nebo sáňkování. Po romantické projížďce na saních tažených koňmi můžete ochutnat v jedné z tradičních horských chat místní kulinářské speciality.

Okolí městečka nabízí i několik zajímavých míst. Hrad Hohenwerfen pochází již z 11. století. Při jeho prohlídce navštívíte například výstavu zbraní, knížecí pokoj nebo výstavu zaměřenou na hudbu. Dále se dozvíte něco o historii hradu a jeho okolí, o místních rytířích a dalších zajímavostech.

Zámek Hellbrunn patří k nejhezčím ukázkám "manýrismu" na severu Alp. Jeho součástí je nádherný rozlehlý park a také mnoho nejrůznějších fontán a dalších vodních "atrakcí".
Soutěska Liechtensteinklamm je jednou z nejhezčích a nejhlubších přírodních roklí v celých Alpách. Tato přírodní zajímavost určitě stojí za návštěvu a je zážitkem pro celou rodinu. Roklí vede turistická stezka, a protože jí také protéká říčka, je cesta vedena přes mosty.

Hrad Hohenwerfen
Autor: AbhijeetRane
Zámek Hellbrunn
Autor: NH53
Soutěska Liechtensteinklamm
Autor: PDAgrl

Místo

Filzmoos 47° 26' 1.7412" N, 13° 31' 17.4144" E
Location